Tisk
Ideální střechou pro dřevostavbu na horách je šindel

Ideální střechou pro dřevostavbu na horách je šindel

Komerční sdělení | Středa, 25. leden 2017 |

Přidat na Seznam.cz

Střecha pro dřevostavbu rychle a levně: Asfaltový šindel! Zorientovat se ve výběru střešní krytiny není jednoduché. Na trhu jsou různé materiály, různé systémy, různí výrobci. Jak si vybrat to nejlepší? Použijte prostě zdravý selský rozum a položte si nejprve tři jednoduché otázky:

  • Jaké jsou klimatické podmínky v oblasti, kde bydlím?
  • Kolik chci do rekonstrukce investovat peněz?
  • Kolik chci pokládkou strávit času?

Střecha pro dřevostavbu na horách

Pokud rekonstruujete střechu domu například v horské oblasti, výběr se značně zužuje. Potřebujete totiž střechu, která odolá tíze sněhu, nepoškodí ji krupobití a ani ji neodnese silný vítr. A pokud se přece jen nějaký problém vyskytne, pak ji budete moci okamžitě a snadno opravit. Všem uvedeným podmínkám vyhovuje ideálně kanadský asfaltový šindel. Některé druhy kanadských šindelů jsou dokonce testovány ve větrném tunelu při rychlosti 220 km v hodině.

Jednou z vůbec nejzajímavějších vlastností asfaltových šindelů je skutečnost, že zvládají jak extrémně chladné klima, tak i enormně horké oblasti. Můžete je skutečně použít od Aljašky po Karibik. Umožňuje to jejich složení: na nosné skelné vrstvě je nanesen oxidovaný asfalt a minerální granulát, které střechu chrání před vlivem UV paprsků v létě a v zimě odolávají sněhu nebo kroupám. Díky přírodnímu asfaltu má šindel zároveň dokonalé hydroizolační vlastnosti a svou nízkou hmotností nezatěžuje střechu.

123
Kolik stojí střecha z asfaltového šindele?

Nová střecha se může proměnit v řádově statisícovou investici. Je dobré si položit otázku, zda skutečně chcete tolik zaplatit? Můžete vybírat z několika typů materiálů, které mají dlouhou životnost a jsou levnější. Například šindelová střecha v nejkvalitnějším provedení vydrží přes 40 let a náklady na materiál na průměrně velkou střechu zpravidla nepřesáhnou 30 tisíc korun. Navíc můžete výrazně ušetřit, protože šindele jsou na rozdíl od plechu nebo velkoformátových krytin prakticky bezodpadové.

Střecha pro dřevostavbu za 3 dny a bez starostí

Třetí otázkou je čas, který hodláte s renovací střechy strávit. Málokdo chce prožít týden dovolené lezením ve výšce. Rychlost pokládky je další velkou výhodou šindelové střechy – můžete ji položit za pouhé dva až tři dny. Na jedné paletě vám přivezou kompletně celou střechu. Nemusíte řešit, kudy se k vám dostane kamion například s taškami, kam je složíte a podobně.

Doslova za pár dnů máte novou střechu položenou, nemusíte se bát žádných výkyvů počasí a dovolenou využijete k relaxaci. Navíc s vědomím, že jste ušetřili peníze a máte střechu vyřešenou na další desítky let.

Info: www.iko.cz

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Střecha”

Více článků »

  • Banner

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

  • Banner

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop