Tisk
KORADO: <small>Topení i chlazení v jednom </small>

KORADO: Topení i chlazení v jednom

Michal Babor | Středa, 01. červenec 2015 |

Přidat na Seznam.cz

Konvektorová tělesa jsou oblíbená pro schopnost rychle vyhřát interiér, a to při minimálním nároku na spotřebovanou energii. Mnohá z nich se ale skvěle uplatní i v létě, kdy je zapotřebí teplotu v místnosti spíše snížit. Například nástěnný konvektor s ventilátorem a optimalizovanou konvekcí Korawall WI od společnosti KORADO umožňuje pustit do systému studenou vodu a pomocí ventilátoru vzduch v místnosti zchladit. Díky jednoduchému, stylově čistému designu a kompaktní podobě se Korawall WI uplatní takřka v jakémkoli interiéru.

Nástěnný konvektor Korawall WI ocení především příznivci tradičně pojatého bydlení, jež jsou zvyklí na otopné těleso umístěné na zdi. Skvělé řešení představuje i v případě rekonstrukcí, kdy se neplánuje radikálně zasahovat do podlahy. Tělesa na zdi se nemusí obávat ani rodiče malých dětí – povrchová teplota na konvektoru dosahuje pouze 40 °C, takže nehrozí riziko popálení.

Korawall WI 3Korawall WI 2Konvektor Korawall WI představuje moderní řešení vytápění, byl koncipován pro nízkoteplotní otopné systémy a je ideálním řešením ve spojení s tepelným čerpadlem, solárním systémem či kondenzačním kotlem. Teplo či chlad se zde přenáší tzv. konvekcí, tedy prouděním vzduchu kolem stěn. Díky tomu se neohřívá či neochlazuje zdivo, ale pouze vzduch v interiéru. Prostor se tak lépe, rychleji a rovnoměrněji prohřeje či zchladí. Korawall WI je vybaven výkonnými a současně tichými ventilátory. Promyšlené technologie ho umožňují zapojit do systému inteligentního řízení budov a řídit teplotu v místnosti na dálku.

Základem konvektoru Korawall WI je výměník tepla s nízkým obsahem vody a unikátně tvarovanými lamelami pro vysoký tepelný výkon. Těleso dále doplňuje sestava nízkoenergetických ventilátorů. Opláštění konvektoru je vyrobeno z ocelového pozinkovaného plechu a standardně je k dispozici v bílém provedení. Zaujme přitom i designové řešení a jeho členění pro konvektory různých délek. V případě konvektorů o délce od 75 cm do 125 cm jde o jednu sekci, u délek 150 cm a 175 cm se jedná o dvě sekce, v případě nejdelší varianty, 200 cm, je provedení v podobě tří sekcí.

Korawall WI 1Nástěnný konvektor s ventilátorem a optimalizovanou konvekcí Korawall WI lze pořídit v šesti délkách, a to od 75 centimetrů až po 2 metry. Standardní výška konvektoru je 45 cm, hloubka 11 cm. Průměr oběžného kola ventilátorů činí 6 centimetrů. Konvektor je určen do suchého prostředí. Korawall WI dokáže interiér vytopit i zchladit, pořídit ho lze za cenu od 11 294 Kč (vč. DPH).

 

Mgr. Michal Babor

Z životní dráhy učitele, kterým jsem chtěl být snad už v peřince, jsem před drahnou řádkou let zběhl do sféry časopisů o bydlení. Ze zaměstnance jsem se před deseti lety stal zaměstnavatelem, ale redakční práci zůstávám věrný...

Nejnovější články autora

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Technická zařízení”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop