Tisk
Nové plynové krby na českém trhu

Nové plynové krby na českém trhu

Administrator | Pátek, 09. říjen 2015 |

Přidat na Seznam.cz

Plynové krby nabízejí pohodlnou alternativu klasických krbů či kamen na tuhá paliva. A přestože je palivem plyn, pohled prosklenými dvířky je srovnatelný s krby na dřevo.

Využití plynu jako paliva navíc poskytuje možnost velmi přesné elektronické regulace.

Novinkou v plynových krbech pro topnou sezónu 2015/2016 jsou volně stojící krby v provedení spotřebiče C. Jedná se o krby s uzavřenou spalovací komorou, kdy jsou spaliny odváděny odtahovým systémem ve zdi a rovněž vzduch pro hoření je nasáván z venkovního prostředí. „Tento typ výrobku prozatím na českém trhu nenaleznete a jsme velmi rádi, že s těmito produkty naše společnost přichází a získává tak další prvenství, kterým navazuje na historický odkaz - věnovat se intenzivně rozvoji plynárenství a rozšíření možností využití plynu ve všech sférách,“ říká Jan Vlček, obchodní manažer pro ČR ze společnosti Karma Český Brod. Další novinkou pro letošní rok je pak nová řada vestavných krbů s názvem Elegance Exclusive.

Volně stojící plynové krby

Karma 3Volně stojící plynové krby Karma řad Absolute, Intelligence, Decore a Sense mají nově nasávání vzduchu z venkovního prostředí a odtah spalin je vyveden ve zdi. Při výkonu 5 kW jsou vhodné do prostor o velikosti až 100 m³. Jsou tedy ideální pro vytápění rodinných domů, bytů, rekreačních objektů, obchodů i kanceláří. Konstrukce spalovací komory je doplněná keramickými prvky nad hořákem a umožňuje pohled na planoucí oheň. Na rozdíl od klasických krbů na pevné palivo lze u plynových krbů Karma nastavit požadovanou teplotu v místnosti, kterou plynový krb automaticky udržuje. 

Funkční, ale zároveň designové

Při vývoji a výrobě nových plynových krbů Karma byl vedle funkčních prvků také kladen velký důraz na design. Hodí se proto také do moderních interiérů. Plynové krby Karma řad Absolute, Intelligence, Decore a Sense se dodávají standardně v antracitové barvě a horní část krytu je z mastku. Zákazníci mohou zvolit také alternativní horní část krytu ze žuly, v barvách olive-green, colonial-cream či paradiso. Dekorativní obložení krbů Decore je z granitu. Je možné si vybrat ze dvou druhů podložek: skleněné či plechové.

Nová řada vestavných krbů Elegance Exclusive

karma 2Další novinkou jsou plynové vestavné krby (krbové vložky) Karma řady Exclusive. Mají prozatím ponecháno nasávání vzduchu z místnosti a odtah spalin vyvedený do vyvložkovaného komína. Při výkonu téměř 9 kW jsou vhodné i do větších místností o velikosti až 180 m³. Těmito luxusními krby lze vytápět prostory, ve kterých je možnost připojení na komín.

Vaše komentáře (2)

Nejnovější články v kategorii “Technická zařízení”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop