Tisk
Pořádná řežba a vše o dřevostavbách na veletrhu FOR WOOD

Pořádná řežba a vše o dřevostavbách na veletrhu FOR WOOD

Michal Babor | Středa, 08. únor 2012 |

Přidat na Seznam.cz

Bohatý doprovodný program veletrhu FOR WOOD, který začal dnes na výstavišti v Praze-Letňanech a potrvá až do soboty, nabídne řadu příležitostí seznámit se s dřevostavbami nejen v teoretické rovině. Jeho součástí je také možnost prohlédnout si dřevostavbu z velkoformátových panelů z masivního dřeva NOVATOP, zhlédnout výrobu zahradního altánu v norské technologii z masivu nebo si vybrat v projektu Bydlení na zkoušku některou z masivních dřevostaveb pro letní dovolenou.

Co všechno jste chtěli vědět o dřevu: přednášky z mnoha oborů

dopr3Připravena je také celá řada přednášek a odborně koncipovaných seminářů. V dvoudenním bloku přednášek, který proběhne v pátek a sobotu, se můžete dozvědět něco o dřevu jako stavebním materiálu, jeho ochraně, životnosti a povrchových úpravách. Na pořadu dne budou i legislativní otázky, navrhování dřevostaveb z masivního dřeva, řeč bude o moderních materiálech na bázi dřeva i poněkud filozofičtější témata o dřevu a jeho roli ve společnosti.
V pátek a sobotu proběhne také krátký dvoudílný seminář zaměřený na otázky umisťování a výstavby dřevostaveb, stavebního řízení a smluvního ošetření rizik připravený ve spolupráci s advokátní kanceláří, která se zaměřuje na oblasti diskutované v souvislosti s realizací dřevostaveb. Jedná se o veřejnoprávní omezení pro umisťování nových staveb, zejména potom v chráněných územích, základní zásady a fáze územního a stavebního řízení a odpovídající nastavení smluvních podmínek ve smlouvě o dílo na provedení dřevostavby.

Autogramiáda, zkušenosti z Kanady i pořádná řežba

dopr1Máte raději praktické zkušenosti? V sobotu představí rodilý Kanaďan Derek Nott na jedinečné přednášce ukázky tradičních rohů roubení. Celá populárně-odborná přednáška bude v duchu srubařských tradic. Ještě předtím však Otakar Koudelka, který se realizacemi srubových staveb zabývá dlouhá léta, podepisovat nové vydání své úspěšné knihy Srubové domy z kulatin. A pokud chcete vidět skutečné mistry v práci se dřevem, neměli byste si nechat ujít sobotní Timbersports Show: sekery, které holí, ruční pily dlouhé 2 metry, motorové pily s výkonem přes 61 koní, řetězy řítící se rychlostí přes 180 kilometrů v hodině, silní chlapy, férový sport -  to vše můžete zhlédnout na veletrhu FOR WOOD! Těšte se na pořádnou řežbu...

Mgr. Michal Babor

Z životní dráhy učitele, kterým jsem chtěl být snad už v peřince, jsem před drahnou řádkou let zběhl do sféry časopisů o bydlení. Ze zaměstnance jsem se před deseti lety stal zaměstnavatelem, ale redakční práci zůstávám věrný...

Nejnovější články autora

Vaše komentáře (7)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Zajímavosti”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop