Tisk
Unikátní dřevěný hotel v Holandsku připomíná katamarán

Unikátní dřevěný hotel v Holandsku připomíná katamarán

Dagmar Šimonová | Pondělí, 13. únor 2012 |

Přidat na Seznam.cz

Kdo by nechtěl strávit pohodlnou noc uprostřed přírody, okořeněnou navíc ještě klidným pohupováním na vlnách jezera? Architekti ze studia Marijn Beije Design navrhli velice neobvyklý kus – solitérní pokoj, který je zaparkovaný na jezeře. Sestává se ze dvou kabin, vzájemně propojených středovou terasou – svým tvarem tak silně připomíná katamarán. V jedné kabině je umístěná ložnice, v té druhé koupelna se sprchou a záchodem.

Mnoho zajímavých průhledů nabízí prosklené štíty i vysoko položená paluba

Catamaran Cabin od Marijn Beije DesignCatamaran Cabin od Marijn Beije DesignZajímavou možností je paluba umístěná na střeše, vyvýšená ještě o vysoko posazený pozorovací můstek. Vzhledem k důmyslnému prosklení štítů obou kabin tak celý hausbót nabízí netradiční a zajímavé úhly pohledu na celou okolní krajinu i vodní hladinu a celý podvodní život.

 

Eko-hotel by mohl přilákat nové turisty

Catamaran Cabin od Marijn Beije DesignCatamaran Cabin od Marijn Beije DesignMalý hausbót je poměrně unikátním nápadem zajímavého eko-hotelu, který by se mohl turistům v Holandsku skutečně zalíbit. Samozřejmě, obě prosklené strany jsou vzhledem k požadované intimitě zastínitelné vnitřními žaluziemi. Vzhledem k tomu, že se jedná o hotelový provoz, byly také kladen důraz na snadnou čistitelnost veškerých vnitřních povrchů.

 
Vaše komentáře (0)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Zajímavosti”

Více článků »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop