Tisk
Mobilní pasivní dřevostavba bude v dražbě za korunu

Mobilní pasivní dřevostavba bude v dražbě za korunu

Michal Babor | Středa, 07. březen 2012 |

Přidat na Seznam.cz

Uvažujete o energeticky úsporném domě, ale bojíte se složitých technologií a náročné stavby? Letošní stavební veletrh IBF dokáže vaše obavy rozptýlit. Centrum pasivního domu a jeho členové zde totiž přímo před návštěvníky postaví během pěti dnů pasivní dům. Ten pak navíc nabídnou do aukce za 1 Kč.

Mobilní pasivní dřevostavba v přímém přenosu

Mezinárodní stavební veletrh IBF bude letos opravdu stavební. Brněnské Centrum pasivního domu si totiž pro návštěvníky přichystalo unikátní projekt stavby pasivního domu „na vlastní oči". Od 24. do 28. dubna 2012 vyroste pod rukama profesionálů v hale pavilonu V na brněnském výstavišti plně funkční mobilní pasivní dům. Hlavním zpracovatelem projektové dokumentace je společnost H.L.C. s.r.o., konstrukce bude provedena z velkoformátových dřevěných panelů NOVATOP. Stavbou domu a jeho klíčovými momenty návštěvníky provedou zkušení odborníci, kteří navrhují, staví nebo dodávají komponenty pro stavbu budov v pasivním standardu.

Chystaná stavební reality show si jistě najde své diváky nejen z řad laiků, ale i odborníků. Těm se totiž nabízí ojedinělá příležitost, jak na vlastní oči vidět třeba správné osazení oken pro energeticky úsporné domy nebo práci s několika druhy izolací.

Cena domu začíná na symbolické jedné koruně

Podle plánu by měl být navíc postavený pasivní domek na podzim vydražen. „S aukcí chceme začít od 1 Kč a uvidíme, kam až se cena vyšplhá. Dokončený dům najde své uplatnění jako rekreační či zahradní domek nebo malá kancelář, " dodává Bárta. Stavbu pasivního domu doplní ve čtvrtek 26. dubna 2012 přednášky o moderních trendech v energeticky úsporném stavění, které se uskuteční v sále Morava přilehlého Kongresového centra. Speciální pozornost tu bude věnována i rekonstrukcím budov. Návštěvníci se tak budou moci přesvědčit o tom, že pasivní dům nemusí být nutně novostavba.

Na závěr programu se pak o své zkušenosti podělí také majitelé pasivních domů. Na stánku Centra pasivního domu v pavilonu V bude navíc probíhat poradenství o pasivních domech.

 

Mgr. Michal Babor

Z životní dráhy učitele, kterým jsem chtěl být snad už v peřince, jsem před drahnou řádkou let zběhl do sféry časopisů o bydlení. Ze zaměstnance jsem se před deseti lety stal zaměstnavatelem, ale redakční práci zůstávám věrný...

Nejnovější články autora

Vaše komentáře (4)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Zajímavosti”

Více článků »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop