Tisk
Jaký byl seminář v NSC na téma Montované dřevostavby?

Jaký byl seminář v NSC na téma Montované dřevostavby?

Petr Houška | Čtvrtek, 22. březen 2012 |

Přidat na Seznam.cz

Dne 15. 3. 2012 proběhl v prostorách Národního Stavebního Centra v Brně seminář na téma Montované Dřevostavby. Cílovou skupinou byla jak laická veřejnost, tak i odborná a seminář byl rozdělen do čtyř bloků. Mezi nimi byly přestávky s občerstvením a probíhaly diskuze mezi účastníky i přednášejícími na různá témata z oboru dřevostaveb.

Přednášející jsou profesionálové z oboru

IMG 0432Předmětem byl nejen úvod do problematiky dřevostaveb, ale i jejich rozdělení podle konstrukčních systémů – přednášela doc. Dr. Ing. Zdeňka Havířová z Lesnické a dřevařské fakulty Mendelovy univerzity v Brně. Energetickou náročnost dřevostaveb, důsledné rozebrání procesu přípravy realizace domu včetně ekonomické rozvahy, tím navazující srovnání klasického zděného domu s dřevostavbou, technická zařízení budov – systémy vytápění, větrání, přípravy TUV a v závěru jako zpestření ukázky problematických stavebních detailů za pomocí infrakamery. Všechna tato témata zpracoval a přednášel Zdeněk Kaňa ze společnosti Úsporné bydlení s.r.o. Ing. arch. David Vašíček ze společnosti H.L.C. spol. s r.o., přednášel o jednotlivých fázích IMG 0430výstavby rodinných domů na bázi dřeva. Jednalo se o fáze předinvestiční, investiční, realizační a provozní. A jako poslední přednášející byl Ing. Ondřej Maršalský, jednatel společnosti MARSHAL-CZ. Ta se zabývá od počátku devadesátých let výrobou strojního zařízení pro opracování dřeva, jako jsou frézy, pily, montážní stoly pro halovou výrobu dřevostaveb, zařízení pro lepení BSH prvků včetně nekonečných vlisů a mnoho dalších. Společnost má dokonce vlastní výrobně - testovací halu pro výrobu dřevostaveb. O této hale zmíněné společnosti přineseme reportáž v dalším měsíci.

Co seminář přinesl?

Cílem tohoto semináře byla edukace zúčastněných hostů, vznik nových kontaktů a hlavně následná diskuze. Očekávání pořádajícího NSC se vyplnilo na sto procent. Jako mediální partner tohoto semináře je náš vlajkový časopis Dřevo&Stavby, který každý účastník obdržel jako pozornost.

NSC - Národní stavební centrum

mapaNSC je jediným svého druhu v české republice a je dceřinou společností Svazu podnikatelů ve stavebnictví v ČR. Bylo založeno v roce 1998 jako servisní organizace SPS a jeho prvořadým úkolem je zajistit provoz a další rozvoj dosud unikátního projektu v ČR, Stavebního centra EDEN 3000 na brněnském výstavišti. Je členem UICB, Mezinárodní federace stavebních center. Na přilehlé výstavní ploše najdeme několik vzorových domů. Uvnitř centra je velmi výjimečná vzorkovna stavebních materiálů.

NSC - vzdělávací centrum

knihy-orezPořádá odborné vzdělávací semináře zaměřené na vybraná aktuální témata a oblasti, zejména ve spolupráci s odborníky Fakulty stavební Vysokého učení technického v Brně, odborníky působícími v oblasti stavebnictví a dalšími institucemi.

Vaše komentáře (0)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Zajímavosti”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop