Tisk
ELK a SLAVONA jsou mezi nominovanými na titul ČESKÁ ENERGETICKÁ A EKOLOGICKÁ STAVBA, PROJEKT, INOVACE roku 2011

ELK a SLAVONA jsou mezi nominovanými na titul ČESKÁ ENERGETICKÁ A EKOLOGICKÁ STAVBA, PROJEKT, INOVACE roku 2011

Helena Petáková | Pondělí, 12. listopad 2012 |

Přidat na Seznam.cz

V historických prostorech CLAM-GALLASOVA paláce v Praze byla ve středu 7. 11. 2012 slavnostně zveřejněna jména držitelů nominací. Cílem už 10. ročníku celostátní soutěže je prezentovat stavby, projekty a inovace, které významným způsobem snižují energetickou náročnost, zvyšují energetickou účinnost energetických zdrojů a přispívají ke zlepšení životního prostředí v ČR.

Odbornou prestiž a společenský význam dokládá i skutečnost, že se koná již třetím rokem pod záštitou předsedkyně Parlamentu ČR Miroslavy Němcové, předsedy vlády ČR Petra Nečase, resortních ministrů a dalších osobností. Organizaci soutěže tradičně zajišťuje společnost TOP EXPO CZ.

ELK a.s.: Pasivní dům BUNGALOV 146

Hodnocení poroty:

ELK a.s.: Pasivní dům BUNGALOV 146 Nominace udělena za stavební a technické řešení zajišťující pasivní energetický standard při vytápění, větrání a přípravě teplé vody kombinací vysoce účinné rekuperace tepla, tepelného čerpadla a integrovaným elektrickým bojlerem. Všechny použité stavební materiály a konstrukce vykazují špičkové tepelně izolační vlastnosti a současně odpovídají nárokům na udržitelné stavění. www.elk.cz

SLAVONA, s.r.o.: Dřevěné okno PROGRESSION

Hodnocení poroty:

SLAVONA, s.r.o.: Okno PROGRESSIONNominace udělena za technické řešení okna s parametry vhodnými i pro stavbu objektů v pasivním energetickém standardu. Konstrukční provedení rámů umožňuje využít maximálně celkovou plochu okna. Celkové pojetí je energeticky a ekologicky přínosné pro potřeby udržitelného stavění. www.slavona.cz

 

 

 

Zástupci nominovaných společnostíDiplomy oceněným předala předsedkyně odborné poroty Ing. Irena Plocková a zástupci vypisovatelů: Mgr. Tomáš Paták z Ministerstva průmyslu a obchodu a Ing. Matyáš Vitík z Ministrestva životního prostředí. Kompletní informace o soutěži a seznam všech pětadvaceti nominovaných společností najdete zde.


Hlavní partner soutěžeZa hlavního partnera soutěže, kterým je ČS-ERSTE CORPORATE BANKING, nominovaným blahopřál Ing. Vladimír Kubeček, ředitel Kompetenčního centra pro energie.

 Logo časopisu Dřevo&StavbyMediálním partnerem je časopis Dřevo&Stavby.

 

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Zajímavosti”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop