Dřevěný dům u vodopádu

Dřevěný dům u vodopádu

Helena Petáková | Pondělí, 21. leden 2013 | | Aktualizováno Čtvrtek, 09. květen 2019

Přidat na Seznam.cz

Dřevostavba s velkolepou architekturou v moderním stylu se nachází na Novém Zélandu. Zasazená v horách do stráně s vodopádem má přímý výhled na vodní hladinu a krásné přírodní scenérie v okolí. Prostorná budova je opravdu velkoryse řešenou stavbou pro příjemné trávení dovolené.

Pete Bossley ArchitectsPete Bossley ArchitectsArchitekt Pete Bossley vytvořil dům ze dřeva v celém objemu i každém detailu, včetně oken, dveří a nábytku. Použil různé druhy dřevěného matriálu – cedr, americkou třešeň, douglasku, eukalyptové saligno, včetně recyklovaného dřeva z tvrdých trámů i truhlařiny.

Pete Bossley ArchitectsPete Bossley ArchitectsDřevostavba má dva hlavní neprůchozí pokoje spojené skleněným mostem, který včleňuje interiér domu do okolní přírody. Nábytek a svítila působí jemně omšelým dojmem, protože dobou užívání patří do období poloviny dvacátého století.


Pete Bossley ArchitectsPete Bossley ArchitectsMajitel dřevostavby pracuje v odvětví výroby vína a také ve filmovém průmyslu. Je mezinárodně uznávaným kameramanem, mezi jehož filmy patří Půlnoční expres a Harry Potter a vězeň z Azkabanu. Bydliště má v Londýně, v kouzelném prostředí Waterfall Bay se pohybuje každý rok od několika dnů až do tří měsíců.

Pete Bossley ArchitectsPete Bossley ArchitectsPete Bossley Architects


Pete Bossley ArchitectsPete Bossley ArchitectsPříjezdová „cesta" do areálu vede obvykle přes moře a molo.

 

 

Vaše komentáře (11)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Zajímavosti”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop