Tisk
DOMESI: <small>Ohlédnutí za veletrhem Dřevostavby 2013</small>

DOMESI: Ohlédnutí za veletrhem Dřevostavby 2013

Dagmar Šimonová | Úterý, 21. květen 2013 |

Přidat na Seznam.cz

Svátek dřeva – veletrh Dřevostavby 2013, jehož 8. ročník se letos konal, přilákal téměř 25.000 návštěvníků ze všech koutů republiky. Aby taky ne, když se zde prezentovalo 180 vystavovatelů, kteří zde představovali novinky, které tento dynamicky se rozvíjející obor nabízí.


IMG 2020Zcela právem nejvíce bodovala expozice společnosti Domesi - nový typový dům Futura NEO, který mohli návštěvníci obdivovat v poměru 1:1, tedy v životní velikosti. V prostoru Průmyslového paláce působila nová Neonka, jak jí láskyplně její tvůrci říkají, doslova jako magnet. Dům byl kompletně zařízen, proto si všichni příchozí mohli udělat dokonalý obrázek o prostornosti tohoto domu. Pro lepší ilustraci o variabilitě prostoru byly v místech, kde mohou být příčky nainstalovány závěsy. Každý se tak mohl na vlastní oči přesvědčit o možnostech, který tento projekt nabízí.

IMG 2075IMG 2236IMG 2076


Rodinný dům pod 100 m2...

IMG 1999


Navíc měli návštěvníci jedinečnou šanci setkat se zde s architekty domu a zeptat se jich na všechno, co je zajímá. „Při jednání s klienty jsem se v poslední době poměrně často setkával s požadavkem domu, jehož užitná plocha by neměla přesáhnout 100m2, s důkladně promyšleným vnitřním uspořádání. Dalším aspektem pak byl důraz na příznivou cenu. To byla pro mě velká výzva," říká architekt Pavel Horák ze společnosti Domesi.

IMG 2040IMG 2051Vznikl tak dům s dispozicí 5+kk a užitnou plochou 98m2, který je navržen pro 3 – 4 osoby a který splňuje všechny požadavky moderního bydlení a přitom nerezignuje na kvalitní architekturu. Je to tedy ideální bydlení jak pro mladou rodinu s dětmi, tak pro ty, kteří mají rádi kvalitní architekturu. Futura NEO je v pořadí již třetím typovým domem, který společnost Domesi nabízí. V ideální rovnováze zde potkáte vše, co jste od podobného domu kdy chtěli. Progresivní architekturu, energetickou úspornost, jedinečnou logiku vnitřního uspořádání a dostatek úložných prostor.

Typový projekt v ideální rovnováze

IMG 2054„Nemáme desítky typových domů, o to více péče dáváme do jednotlivých návrhů. Na našich typových projektech pracují vždy oba hlavní architekti a další jejich kolegové. Výsledek je pak mnohem intenzivnější a dlouhodobější, než je běžné u individuálních domů. Chtěli jsme navrhnout dům, jehož architektura bude prostá a čitelná a bude navazovat na nejlepší tradici i současnost české architektury a designu," dodává Pavel Horák.

IMG 2005Futura Neo je koncipována jak pro použití stavební technologie „two by four" (sloupková konstrukce), tak CLT technologie (křížem lepené dřevo). Klient si také může vybrat konečnou úpravy fasády. K dispozici je varianta s klasickou fasádou či s částečným nebo úplným obložení dřevem. Více informací o typovém domě Futura NEO naleznete na www.domesi.cz.

Vaše komentáře (4)

Nejnovější články v kategorii “Zajímavosti”

Více článků »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop