Kalendář

Měsíční přehled Týdenní přehled Kategorie Hledej Vytisknout

Dejvický den dřeva

Kategorie: Dny otevřených dveří
Datum: sobota 17. červen 2017 - 16:00
Konec:sobota 17. červen 2017 - 19:00
Místo konání: Stanice techniků DDM hl. m. Prahy v ulici Pod Juliskou 2a v Praze

V sobotu 17. června od 10 do 16 hodin proběhne na Stanici techniků DDM hl. m. Prahy akce Dejvický den dřeva, která se uskuteční ve spolupráci s Lesnickou a dřevařskou fakultou České zemědělské univerzity v Praze a za podpory Městské části Praha 6.

Dejvický den dřeva tvoří vyvrcholení celoroční práce dřevodílny Stanice techniků. Dřevodílna pořádá několik kroužků práce se dřevem pro rodiče s dětmi, které pracují celoročně, a také kroužky pro starší děti, jež docházejí do kroužku samostatně a pracují samy pod vedením lektora.

Účastníci kroužků zhotovují dřevěné hračky podle vzorů navržených lektorem. Tyto hračky přinesou děti v průvodu před budovu Stanice techniků DDM HMP, kde budou po celý den vystaveny. Pro návštěvníky z řad veřejnosti, zejména děti, bude připraven workshop, v jehož průběhu si děti samy z připraveného materiálu zhotoví malý dřevěný domeček.

Děti z kroužků dřevodílny postaví s rodiči z připravených dílů malou roubenou chatku pokrytou šindely. Pracovníci Lesnické a dřevařské fakulty předvedou otesání kulaté klády do tvaru hranolového trámu tesařskou sekerou. Dále bude profesionálem předvedeno ruční štípání šindelů na pokrytí střechy roubenky.

Akce se uskuteční dne 17.6. 2017 na travnaté ploše před budovou Stanice techniků DDM hl. m. Prahy v ulici Pod Juliskou 2a v Praze

Hledat v kalendáři

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop