Tisk
Jak staví firma Haniš srubové domy

Jak staví firma Haniš srubové domy

Redakce | Čtvrtek, 18. srpen 2016 |

Přidat na Seznam.cz

Firma Haniš srubové domy staví svou vlastní a osvědčenou technologií domy z masivního dřeva. O tom, jak se staví sruby a roubenky, jsme si povídali s jednatelem společnosti Pavlem Hanišem.

 

Proč by si měl zájemce o masivní dřevostavbu zvolit pro stavbu domu právě vaši firmu?

Sám se věnuji výrobě srubů a roubenek od roku 1999. Od té doby naše společnost vystavěla více než 340 srubových a roubených domů po celé ČR. V 45členném kolektivu, na který jsem velice pyšný, udržuji přátelskou atmosféru a vyžaduji nejen profesionální přístup ke každé zakázce, ale i lidský vztah k zákazníkovi. Samozřejmostí naší nabídky je v první fázi vypracování bezplatné a nezávazné vizualizace s dispozičním řešením domu a cenovým rozpočtem. O následné zajištění projektu se starají naši zkušení architekti a projektanti, vyřízení stavebního povolení se dnes stalo již samozřejmostí. Teprve poté se může zájemce svobodně rozhodnout, zda využije naše další služby.

A co můžeme nabídnout ve výrobě a výstavbě oproti konkurenci?

  • Námi vyvinutá technologie ruční řemeslné výroby probíhá v našem závodě v Černilově u Hradce Králové. Stavíme sruby a připravujeme materiál pro roubenky ve vlastních krytých halách, na staveniště je tak převážíme dokonale čisté, nedegradované UV zářením a povětrnostními podmínkami.

  • Nabídkové rozpočty domů nenesou žádné nepředvídatelné položky, tedy dodatečné vícepráce. Vždy je vše kalkulováno s dopravou na místo staveniště, s ubytováním zaměstnanců v místě výstavby a s kompletními jeřábovými pracemi.

  • V současnosti také patříme již mezi tradiční výrobce kachloví pro stavbu kachlových kamen, nebo sporáků.

Jaké druhy dřeva a v jaké úpravě používáte ke stavbě domů?

Firma Haniš se věnuje výrobě srubů a roubenek výhradně z čerstvého masivu (smrk, modřín, borovice), který vysychá na stavbě, v průběhu samotné životnosti stavby. Každoročně necháme, a to výhradně v zimním období, v nedalekých Orlických horách a Krkonoších vytěžit takové množství výběrové kulatiny, aby nám pokrylo celoroční produkci 30 domů

foto Haniš cbČím se vaše stavby odlišují od staveb ostatních firem?

Jednoznačně v konstrukčních detailech provedení: - Způsob provedení a přesnost spoje (u srubu technika dvojitého W, u roubenky systém pero – drážka).

  • Unikátní technické řešení usazení oken a dveří, 60měsíční záruka na montáž i materiál.

  • Dokonalé kluzné napojení masivní stěny na staticky pevné konstrukce.

  • Vlastníme certifikáty na veškeré zákonem požadované technické vlastnosti materiálů i konstrukcí. Jako jedni z mála na trhu vlastníme certifikát na požární odolnost a tepelně izolační vlastnosti, a to na základě skutečných testů a zkoušek v akreditovaných zkušebních laboratořích

Pavel Haniš, jednatel společnosti Haniš srubové domy s.r.o.

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop