Tisk
Pečlivý výběr dodavatele dřevostavby se majitelům vyplatil

Pečlivý výběr dodavatele dřevostavby se majitelům vyplatil

DAS | Středa, 04. říjen 2017 |

Přidat na Seznam.cz

Majitelé patrového domu Haas Fertigbau Harmony 4 Garden bydleli v Brně v pronajatém bytě, což jim moc nevyhovovalo. „Ostatně je lepší si platit svoji hypotéku a bydlet ve svém domě, než ji platit někomu jinému v nájemním bydlení a navíc bez zahrady.", říká pan Bačo. A tak hledali vhodné místo, kde by mohla rodina postavit nový dům

V Brně pozemky buď nebyly, nebo byly velmi drahé. Navíc majitelé preferovali bydlení v klidné a tzv. zelené lokalitě, takže se zaměřili na Drahanskou vrchovinu a oblast kolem Ochozu Brna nebo Křtin, odkud to je do Brna blízko. Zbývalo jen najít vhodný pozemek a dodavatele rodinného domu.

montovaná dřevostavba haasPozemek 3 km od Ochozu u Brna se celé rodině líbil. Byl kousek od lesa a navíc za relativně rozumnou cenu oproti jiným Brnu bližším lokalitám. I když původně preferovali bydlení v cihlovém domě, nechtěli dlouho čekat a přednost tak dostala dřevostavba. „Rychlost výstavby montovaných domů tak byla hlavním faktorem pro náš výběr.", zdůvodnil volbu dřevostavby pan Bačo. Výběr dodavatele a domu byl velmi pečlivý – do prvního kola se dostalo 10 firem, které se montovanými dřevostavbami zabývají. Z nich se do finální trojky dostaly kromě společnosti Haas Fertigbau i dva velcí tuzemští výrobci. U všech tří firem si rodina prohlédla vzorové domy a jednala s lokálními obchodními zástupci. „Navštívili jsme i domy, kde už rodiny bydlely a ptali jsme se jich na zkušenosti s výstavbou, servisem i s bydlením po nastěhování. Samozřejmě jsme měli představu, jak by náš dům měl vypadat a udělali jsme si také detailní cenové srovnání, klíčovým faktorem však nebyla jen cena, ale i chování obchodního zástupce, jeho profesionální přístup a servis"


dřevostavba moderní montovaná Nakonec jde vždy hlavně o lidi a pan inženýr Pauločák ze vzorového domu Haas Fertigbau v Brně to u rodiny jednoznačně vyhrál. Viděli, že domy Haas Fertigbau jsou ve srovnání s nabídkami dvou konkurenčních firem o něco dražší, přesto si jejich dům vybrali. Stavbu financovali hypotékou a každá ušetřená koruna se jim samozřejmě hodila, výborné zkušenosti stávajících majitelů rodinných domů Haas Fertigbau a servis jejich obchodního zástupce je však přesvědčily. „A i po dvou letech bydlení musím říct, že jsme udělali dobře. To tradiční „Nejsem tak bohatý, abych si kupoval levné věci", tady platilo na 100%. Začátkem března 2015 byla připravená základová deska a jedno březnové ráno přesně v šest, tak jak bylo domluveno, se objevily vozy a lidé z firmy. A koncem května téhož roku jsme se už stěhovali do hotového domu. Za necelé tři měsíce byl dům v perfektní kvalitě a na klíč postaven."

dřevostavba haas fertigbau V kopie A i v  obci byla stavba pro místní a sousedy malou atrakcí – rychlost a preciznost práce opravdu poutaly pozornost. Co si majitelé už v té době cenili, byl přístup ke drobným „komplikacím", které se vždy při stavbě domu vyskytnou – stačilo zavolat stavbyvedoucímu panu inženýru Šopíkovi a každý detail byl vyřešen. A po špatných zkušenostech s řemeslníky, kteří dělali vstup do domu a podlahu na terase, si kvalitu práce celého týmu Haas Fertigbau cení ještě více. Slovy majitelů: „Kdyby všichni přistupovali k práci a řešení problémů jako pan Šopík a jeho lidé, bylo by to fajn".

Pozemek je obdélníkový, a protože rodina chtěla větší dům, ale ne na úkor zahrady, řešením byl patrový dům, který je navíc na metr čtvereční užitné plochy levnější než bungalov. Ideální byl HARMONY 4 GARDEN s dispozicí 5+kk a současně malou zastavěnou plochou. Dům s užitnou plochou 126 m²  totiž zabírá jen 82 m² a přitom má tři ložnice a koupelnu v druhém patře, zatímco v přízemí je kromě velkého obývacího pokoje s kuchyní i pracovna, sprchový kout s WC a technická místnost. Obývací pokoj s kuchyní je propojen s krytou terasou a zahradou, ze které za teplých večerů majitelé rádi pozorují zapadající slunce. „Dát si kafe na terase, posedět u grilu nebo večer z křesla sledovat zapadající slunce se člověku nikdy neomrzí."


Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop