Tisk
Vrtání do stěn beze strachu - digitální lokalizační přístroj Bosh PMD 10

Vrtání do stěn beze strachu - digitální lokalizační přístroj Bosh PMD 10

Dagmar Šimonová | Pátek, 02. prosinec 2011 |

Přidat na Seznam.cz

Novinkou na trhu je v současné době digitální lokalizační přístroj Bosh PMD 10, který detekuje nejběžnější materiály. Ať vrtáte kdekoliv, vždy je dobré se ujistit, jaké překážky se mohou nacházet ve zdi. Pomocí snadno ovladatelného digitálního detektoru od firmy Bosh uvidíte to, co vám stojí v cestě: vedení pod napětím, měděné trubky i nosníky a rámy z železných a neželezných kovů. PMD 10 nalezne dokonce dřevěné nosné konstrukce. A to s nejvyšší přesností a především vysokou mírou bezpečnosti.

Digitální lokalizační přístroj PMD 10 od firmy BoshPřístroj PMD 10 nahrazuje model PDO Multi od firmy Bosh a pracuje dokonce ještě s větší přesností a spolehlivostí, než jeho předchůdce: detekuje el. vedení pod napětím, trubky, nebo výztuže či rámy z kovů stejně jako dřevěné konstrukce suchých zdí s vysokou mírou přesnosti. Díky tomu může domácí kutil vrtat bez obav z možného poškození vodovodních trubek, nebo elektrického vedení.


Snadné ovládání detekčního přístroje od firmy Bosh

Digitální lokalizační přístroj PMD 10 od firmy BoshDíky integrovanému ergonomickému madlu se PMD 10 pohodlně vede při zjišťování pozice pro vrtání. Tento snadno ovladatelný přístroj má pouze pět ovládacích tlačítek: tlačítko pro zapnutí a vypnutí a čtyři další, která slouží ke zvolení akustického signálu, zapnutí podsvícení displeje a zapnutí jednotlivých detekčních módů. Elektrická vedení jsou detekována v módech „kov“ i „suché zdi“.


Nový přístroj PMD 10 má vylepšený detekční dosah a další funkční detaily
Uživatelé nyní mohou využít lepší detekční výkon přístroje, který činí deset centimetrů u železných kovů, osm centimetrů u neželezných kovů, pět centimetrů u el. vedení a 3,5 centimetrů u suchých zdí a dřevěných konstrukcí.

PMD 10 se kalibruje automaticky a nehrozí tak žádné chyby

Digitální lokalizační přístroj PMD 10 od firmy BoshPřístroj se kalibruje automaticky. Je proto vždy okamžitě připraven k použití a nehrozí žádné chyby v důsledku chybné kalibrace. PMD 10 upozorní uživatele na výsledky hledání zvukovým signálem a změnou barvy LED kroužku: zelená znamená „je možné vrtat“, červená znamená „nevrtat, nalezený objekt!“, žlutá znamená „vrtání se nedoporučuje“. Pokud je detekované el. vedení, LED kroužek uživatele upozorní blikáním. Grafické upozornění se objeví také na displeji.


Detector PMD 10 je k dostání v prodejní síti od září 2011 a jeho doporučená cena bude 2 999 Kč včetně DPH. Pokud máte doma kutila, může pro Vás posloužit tento článek jako typ na Vánoční dárek!


Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop