Tisk
Už známe nejkrásnější dřevěná dětská hřiště roku 2012

Už známe nejkrásnější dřevěná dětská hřiště roku 2012

Helena Petáková | Pondělí, 05. listopad 2012 |

Přidat na Seznam.cz

V září ukončila Nadace dřevo pro život anketu Dřevěná stavba roku 2012 – kategorie DŘEVĚNÉ HŘIŠTĚ, do které se registrovalo více než tři sta hlasujících. Následně byly vyhodnoceny její výsledky.

Nadace dřevo pro život vyhlašuje tyto tři vítěze

• V kategorii „Dřevěné hřiště s investicí do 500 tisíc Kč" získalo nejvíce hlasů dětské hřiště v Nedrahovicích.
• V kategorii „Dřevěné hřiště s investicí nad 500 tisíc Kč" zvítězilo dětské hřiště v Ledčicích.
Výherci obou podkategorií obdrží od Nadace poukaz na 10 000 Kč a dřevěné diplomy. Vítězné obce uspořádají na svých hřištích „Dětský den", kde jim budou uvedené ceny předány.
Zvláštní cenu Nadace obdrží Park Mirakulum společnosti TR Antoš.

Dětské hřiště v Nedrahovicích

Vítězné dětské hřiště v NedražovicíchZáklad vítězného hřiště tvoří multifunkční sestava pro děti od tří let, která je složena z otesaných akátových kůlů doplněných vhodnými prvky, jako jsou houpačky, skluzavka, lanové prvky... Multifunkční sestavu rozšiřuje ještě velmi oblíbené samostatné Hnízdečko na houpání. Součástí hřiště jsou také „bludné" kameny, které korespondují s místní krajinou a volně na ni navazují.

Vítězné dětské hřiště v NedražovicíchNa hřiště byla letos v srpnu vysazena vzrostlá lípa pořízená ze sbírky obyvatel obce Nedrahovice. Kterýkoliv z návštěvníků může k odpočinku využít také dvě soupravy modřínového nábytku (lavice se stoly).

Hřiště je situováno na náves malé obce Nedrahovice, která se nachází ve středních Čechách, jižně od Sedlčan. Náves a tedy i nové hřiště lemuje původní obydlená zástavba s bohatou zelení (staré lípy a duby). V sousedství hřiště najdete také volnou zpevněnou plochu využívanou především pro míčové hry a ohniště pro opékání v letní sezóně. 

Dětské hřiště v Ledčicích

Vítězné hřiště v LedčicíchJižně od úpatí památné hory Říp leží Ledčice. Už v roce 2010 bylo na návsi obce slavnostně otevřeno velmi pěkné moderní dobrodružné hřiště, po kterém občané volali několik let. Hřiště plné prolézaček, houpaček, šplhadel, klouzaček slouží pro malé i větší děti. Tomu všemu vévodí nádherný koráb, který nese trefné jméno – Černá perla. Pohodlné lavičky lákají k posezení v oáze uprostřed vesnice.

Vítězné hřiště v LedčicíchHřiště bylo koncipováno jako volně přístupné a doplněné zelení, která je dominantní pro zdejší náves. Zkrátka ráj maminek a jejich ratolestí, seniorů na odpočinku i trochu odrostlejších dětí.

Park MirakulumO Parku Mirakulum, který získal v soutěži zvlášní cenu Nadace, se dočtete zde.

 

 

 


Líbil se Vám článek?
gotop