Tisk
Stavba terasy: <small>Vyberte si nejvhodnější materiál</small>

Stavba terasy: Vyberte si nejvhodnější materiál

Redakce | Úterý, 31. květen 2016 |

Přidat na Seznam.cz

Léto se již blíží a jedním z velkých lákadel je bezesporu posezení na vlastní terase. Že ještě žádnou u vašeho domu nemáte? Nevadí, klidně si ji můžete postavit. K realizaci potřebujete nejen vlastní síly, popřípadě spolehlivou firmu, ale především vysoce kvalitní materiál, který jednak vydrží a jednak bude vypadat nadčasově.

 

V současné době většina z nás přemýšlí o dvou základních materiálech. Ten první představuje voňavé přírodní masivní dřevo a druhý dřevoplast označovaný též jako WPC. Který z obou zmiňovaných materiálů je výhodnější? Každý má svá pro a proti. I proto se vyplatí soustředit se na ně podrobněji.

Dřevo se neobejde bez pravidelné péče

Pokud milujete ekologické materiály, pak pro vás bude jasnou volbou dřevo. Určitě si ovšem musíte být vědomi toho, že sice dokáže vydržet velmi dlouhou dobu, nicméně je zapotřebí se o něj pravidelně starat. Zanedbáte-li jeho údržbu, změní barvu na šedavou a postupem času začne vysychat a praskat. S tím logicky souvisí i třísky, jež se z něj mohou uvolnit a poranit vás, popřípadě vaše děti. Budete-li jej ale impregnovat a pravidelně uklízet jeho povrch, máte vyhráno. V létě vás povrch terasy nebude pálit a v chladnějším počasí si naopak ohřejete chodidla.

terasa

Bezúdržbové WPC

Jste-li hodně zaměstnaní a na zahradu si chodíte pouze odpočinout, vyplatí se pořízen terasy vyrobené z dřevoplastu. Základem tohoto moderního materiálu je dřevo, které se mísí s polymery. Takováto terasa je vysoce odolná vůči vlhkosti a můžete si být jisti, že se nesetkáte s plísněmi a podobnými nepříjemnostmi. Samozřejmostí je u WPC terasy i maximální bezpečnost. Povrch má protiskluzovou vrstvu. To, že se jedná o umělý materiál, na první pohled nikdo nepozná.

U společnosti WOODparket si vyberete

Ať už se vám zamlouvají klasické dřevěné, nebo dřevoplastové terasy, můžete si vybírat z nepřeberného množství modelů u společnosti WOODparket. V katalogu a ceníku WPC teras si určitě najdete takovou, do které se doslova zamilujete.

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop