Tisk
Masivní podlahy FEEL WOOD ve výzkumu v JAR

Masivní podlahy FEEL WOOD ve výzkumu v JAR

Komerční sdělení | Pondělí, 01. srpen 2016 |

Přidat na Seznam.cz

V rámci mezinárodního výzkumného projektu postavila společnost Dřevostavby MC během 23 dní v Jihoafrické republice originální dřevostavbu Hout Bay House. Do projektu se zapojili studentka z pražské ČZU a dva studenti z jihoafrické univerzity. Jejich cílem je výzkum vlivů klimatu na dřevěné části stavby, především pak na fasádní obklady, terasy a podlahy.

 

Na podlahy v Hout Bay House byly použity tyto podlahy FEEL WOOD:

  • Dubové podlahy 15 mm, vzor rustikal s olejovaným povrchem
  • Modřínové podlahy 15 mm s dvěma odstíny olejů

Podlahovky FEEL WOOD s perem a drážkou se pokládaly lepením v celém domě. Pro výzkumné účely budou odborníci pravidelně měřit vlhkost podlahy. Výsledkem bude zjištění, zda evropské dřeviny obstojí ve vlhkém a teplém jihoafrickém podnebí. Výsledky budou užitečné i v Čechách.

„Pokud bude projekt i nadále úspěšný, budeme zvažovat podobnou realizaci v horských podmínkách i u nás. Přesně takové projekty, kde se spojuje akademická a obchodní sféra v praxi, jsou ty, na jejichž základě se můžeme všichni posunout dále a které ve finální podobně ocení i koncoví zákazníci,“ říká Ing. Lukáš Kopp, zástupce společnosti Serafin Campestrini s.r.o.

Dubová podlaha - olejSibiřský modřín - olej

 

 Masivní dubová podlaha, olej rustikal >>                Masivní podlaha ze sibiřského modřínu, olej >>

Podívejte se na časosběrné video z průběhu stavby Hout Bay House:

Jak reaguje dřevěná podlaha na zvýšenou vlhkost vzduchu?

V průběhu ročních období musí dřevěná podlaha pružně reagovat na měnící se teploty a vlhkost vzduchu. V našich podmínkách vystavujeme podlahu nejvyšší zátěži v zimě, kdy je ve většině bytů teplo a velmi suchý vzduch. V Jihoafrické republice je tomu ale jinak, jedná se o subtropické podnebí. V letním období se vlhkost vzduchu dostává do extrémů. Při pokládce podlah je tedy nutné počítat s rozměrovými změnami jednotlivých podlahovek. To, jak si evropský dub a sibiřský modřín poradí se ztíženými podmínkami, se dozvíme za 3 roky.

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop