Tisk
Teplovodní podlahové vytápění a chlazení

Teplovodní podlahové vytápění a chlazení

Komerční sdělení | Středa, 14. září 2016 |

Přidat na Seznam.cz

Od našich klientů často slýcháme otázku, zda zvolit vytápění radiátorové či podlahové. I když naše firma nabízí obojí a oba dva systémy se dají kombinovat, doporučujeme podlahový systém v celém prostoru.

 

Úspornější řešení

Teplo, které je vyzařováno podlahovým vytápěním je převážně sálavé, rozdíly teplot ve výšce nohou a hlavy jsou minimální, a tím vzniká tepelný komfort v celém prostoru. Střední teplota vody v podlahovém systému je výrazně nižší než u radiátorů, použitý materiál je tak méně namáhán, nižší jsou i tepelné ztráty přívodů a zároveň je provoz podlahového vytápění výrazně úspornější díky výše zmíněnému vysokému podílu sálavé složky.

V zimě hřeje, v létě chladí

Současným trendem na trhu je stabilizace teploty v interiéru v letních i zimních měsících pomocí podlahového topení/chlazení s jednou investicí. Toto inovativní řešení zajišťuje maximální tepelnou pohodu, stačí jako zdroj připojit vhodné tepelné čerpadlo (s možností trvalého reverzního chodu).

Podlahové vytápění a radiátor

Výhody tohoto řešení potvrzují i spokojení zákazníci: „Systém topení/chlazení od firmy REVEL byl při plánování stavby rodinného domu jasnou volbou, jak z důvodů zdravotních, tak z důvodů praktických. Čtyřletá zkušenost ukázala, že se tato volba osvědčila. V zimě bez problémů vytopí velký dům a ve vedrech zajistí příjemné ochlazení. Na rozdíl od klimatizace není ve vnitřních prostorách žádný nepříjemný zvuk, nevdechují se alergeny z filtrů, není nutné mít zavřená okna a dveře ven a tepelná pohoda je velmi komfortní. Tento systém mohu rozhodně doporučit,“ uvádí například MUDr. Jana Vybulková Zavadilová ze společnosti Bioplastica.

Chcete mít jistotu kvalitního teplovodního systému vytápění, který přežije i Vaše děti? Čtěte, jaké potrubí je pro tento účel vhodné a zejména proč!

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop