Tisk
Čas na změnu s novým rokem: <small>výměna radiátorů při renovaci chrání peněženku i zdraví</small>

Čas na změnu s novým rokem: výměna radiátorů při renovaci chrání peněženku i zdraví

Komerční sdělení | Středa, 17. leden 2018 |

Přidat na Seznam.cz

Pořídit si nové moderní a především výkonné radiátory se vyplatí, neboť tak lze značně snížit náklady za energii a škodlivé emise. Pro rychlý a čistý přechod k příjemnému tepelnému komfortu a vyšší energetické účinnosti nabízí Kermi, specialista v oblasti topné techniky pro prostorové klima, se svým programem rekonstrukčních radiátorů ideální řešení a vždy vhodný model pro všechny obytné oblasti.

Pro renovátory a modernizátory tedy rozumná investice, kterou lze navíc realizovat s minimálními náklady, bez nadměrného hluku a nečistot. Při renovaci a modernizaci se často zachovávají dosavadní staré radiátory. Vizuálně nejsou sice již tak přitažlivé, zvenčí vypadají však ještě zachovale. Zastaralá topná tělesa a radiátory DIN mohou však potrápit nejen peněženku domácnosti ale i zdraví osob: jejich velký objem vody zpomaluje provoz topného systému a žene náklady na energie zbytečně vysoko. Rez ve starých radiátorech může vést k netěsnostem, tvrdá voda s vysokým obsahem vápníku má také negativní dopad na přenosy tepla. Staré zdroje tepla navíc vedou kvůli vysokému podílu sdílení tepla konvekcí ke zvýšenému proudění vzduchu a cirkulaci prachu. Moderní otopná tělesa therm-x2 mají naproti tomu vysoký podíl vyzařovaného tepla, díky čemuž se nevíří vzduch ani prach.

Casteo-D 800Pokud jde o energetickou účinnost, jsou moderní radiátory podstatně výkonnější, lze je snáze a přesněji regulovat a umožňují nízké teploty provozu – a tím šetří náklady na vytápění. Desková otopná tělesa Kermi therm-x2 se například vyznačují zvláště krátkou dobou ohřevu, poskytují maximum útulného tepla vyzařováním a díky patentované technologii x2 dosahují prokazatelného potenciálu až 11% úspory energie. Navíc jsou ideálně vhodné k provozu v moderních, energeticky účinných nízkoteplotních systémech, jako jsou tepelná čerpadla, kondenzační kotle nebo solární energie.


rekonstrukcni radiator_x2Výměna radiátorů s Kermi – prostě jednodušše

 

Nezáleží na tom, zda vyměňujete designové radiátory nebo desková otopná tělesa – Kermi program rekonstrukčních radiátorů nabízí ve všech oblastech bydlení a práce správný a vhodný model. Protože vůbec nezáleží na tom, jak stávající připojení vypadá. Existující trubky a přípojky nemusíte vyměňovat. Rozměry připojení otopných těles Kermi jsou přizpůsobeny rozteči připojení starých a technicky překonaných radiátorů DIN. To umožňuje rychlejší a čistou výměnu odborným topenářem – bez jakýchkoli náročných zednických a malířských prací. Nutné je jen povolit staré šroubované spoje a nové radiátory připojit k vývodům. Pro radiátory, jejichž rozměry připojení jsou mimo rozměry DIN, je k dispozici široký výběr adaptérů připojení.

www.kermi.cz


Líbil se Vám článek?
  • Banner

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop