Tisk
Nástěnná klimatizace jako designový prvek. Kde nejlépe vynikne?

Nástěnná klimatizace jako designový prvek. Kde nejlépe vynikne?

Komerční sdělení | Středa, 24. leden 2018 |

Přidat na Seznam.cz

Klimatizace ochlazuje, čistí vzduch a v zimních měsících přitápí. Moderní klimatizační jednotky zastávají i estetickou funkci. Nástěnná klimatizace se tak stane chloubou vašeho bytu či domu.

Moderní klimatizační jednotky: důraz na design i cenu

Klimatizace už dávno nepatří k nadstandardnímu vybavení, které si mohou dovolit jen movitější. Kvalita a funkce se posouvají neustále kupředu, ceny přitom klesají. V posledních letech kladou výrobci důraz i na design. Například v nabídce klimatizací Samsung najdete kulaté i hranaté jednotky nebo modely se speciálním krystalickým povrchem Crystal Gloss™ pro vyšší lesk a snadnou údržbu.

[HA]Boracay mainfeature_01_120409 klima
Kde nástěnná klimatizace nejlépe vynikne?

1. Ložnice

Kdybyste umisťovali klimatizační jednotku jen do jediného pokoje v domácnosti, 100% by to měla být ložnice. Postará se nejen o příjemnou teplotu, ale i ideální vlhkost a čistý vzduch. Tento mix zajistí klidný a hluboký spánek. Právě v noci je totiž tělo na čistotu vzduchu nejcitlivější – regeneruje a sbírá síly na další den.

Nástěnná klimatizace dobře vynikne přímo nad dveřmi, nad i vedle okna. Pokud chcete, aby působila nenápadně, potěší vás klimatizace s designovým krytem. Pokud bydlíte ve střešním bytě, oceníte nenápadnou kazetovou klimatizaci. Ta se montuje přímo pod strop do podhledu.

2. Dětský pokoj

Čistý vzduch pomáhá dětem v prevenci alergií, astmatu nebo snížené imunity. Vyberte takovou, která bude ladit se skříní, postýlkou i psacím stolem a barevně i tvarově do pokojíčku šikovně zapadne. Nejčastěji se do dětských pokojů pořizují klimatizace v bílém provedení s oblými tvary.

Jednotku směřujte dále od postele. Umístěte ji třeba vedle okna nebo dveří.

3. Obývák

[HA DVM_018]Console_M01_Slim   Smart Design klima

Není nad to užívat si volné chvilky s rodinou a přáteli v příjemném a zdravém prostředí. Jaký typ se nejlépe hodí do obýváku? Myslete na to, že klimatizace vám bude neustále na očích. Vyplatí se proto investovat do designu. V moderních bytech skvěle vyniknou zařízení v barvě nerez, případně v černém provedení.

Umístěte jej třeba nad pohovku nebo televizi. Nástěnná klimatizace vypadá skvěle i na samostatné příčce, která by jinak zůstala holá. Díky tomu se stane hlavním designovým prvkem obýváku.

4. Kuchyně

„Klimačka" v kuchyni pomáhá udržet ideální vlhkost, která se pohybuje mezi 40 a 50 %. Výparů z vaření se tak nemusíte bát. V kuchyni se klimatizace hodí pod okno, kde brání zamžívání a usnadňuje údržbu. Další variantu nabízí klasické umístění nade dveře.


Hlavní rada na závěr: Nesnažte se klimatizační jednotku jakkoli skrývat. Naopak ji vystavte na odiv. Modernímu interiéru to jen prospěje.


Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop