Tradiční tvar a moderní prvky – výsledek je nádherný  a nadčasový

Tradiční tvar a moderní prvky – výsledek je nádherný a nadčasový

a.janousek | Pátek, 13. květen 2016 |

Přidat na Seznam.cz

Menší dům určený pro rekreaci je dokonalou ukázkou spojení tradičního tvaru a prvků, které dodávají domu moderní vzhled. Dům v německém městečku Darss na pobřeží Baltského moře svým tvarem vychází z místních tradičních dřevěných stodol. Architekti z berlínského studia Möhring Architekten však přidali působivá rohová okna.

Dům stojí na úzkém pozemku ve známé rekreační oblasti na baltském pobřeží. Zaujme hlavně fasádou z černě natřených modřínových prken. Majitelé si přáli dům, který v sobě bude spojovat tradiční vzhled místních hospodářských budov s moderními prvky. Architekti zvolili jednoduchý tvar s tmavou fasádou. Ten odkazuje na místní stodoly, kterých v oblasti najedete stále ještě hodně. Moderní vzhled však domu dodávají netradiční rohová zapuštěná okna. Střecha domu je ze zinkového plechu.

moderní dřevostavba Darss 2

 

Podle architektů bylo nejtěžší vypořádat se s velmi úzkou a dlouhou parcelou. Dům má sloužit k rekreaci a pronájmu, což také ovlivnilo vnitřní dispozice a zařízení domu směrem k větší jednoduchosti.

moderní dřevostavba Darss 3

 

moderní dřevostavba Darss 4

Foto: Dezeen.com

 


Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop