Tisk
Montovaná dřevostavba - montáž domu může trvat jen tři týdny

Montovaná dřevostavba - montáž domu může trvat jen tři týdny

Komerční sdělení | Úterý, 20. prosinec 2016 |

Přidat na Seznam.cz

Majitel nové dřevostavby se právě nastěhoval, náš dnešní rozhovor se týká pouze zážitků a zkušeností ze stavby domu. Jde o poněkud atypický rodinný dům LARGO 85 Economy.

largo 85_garaz_bocniCastTomáši, bydlíte ve své nové dřevostavbě teprve pár dní a určitě jste plný dojmů. S rodinou jste si vybrali jeden z novějších rýmařovských domů, a to LARGO 85 Economy, ale upravili jste si jej podle vlastních potřeb. Co všechno tyto úpravy zahrnovaly?
Dům je zvětšený o 1,5 modulu (90 cm), je tam navíc garáž a volil jsem větší zateplení domu (fasáda 150 mm). Také došlo ke změně topného systému na elektrické podlahové vytápění. Vnitřní dispozici jsem si nechal upravit tak, aby vznikl co největší společný prostor. Dům dostal oproti typovému projektu podkroví, které spojuje s přízemím otevřené vřetenové schodiště.

Jak stavební firma přistupovala k vašim požadovaným úpravám domu? Probíhalo vše standardně jako u typového domu?
Ano, firma tvořila můj dům přesně podle mých představ a požadavků a jediným limitujícím faktorem byla statika a finanční strop. Vybral jsem si typový dům, který se nejvíce přibližoval mé představě a tvaru pozemku, a z něj jsem dále tvořil nový dům. Proces přípravy zakázky a výroby domu je stejný u atypických staveb jako u typových domů. A společnost RD Rýmařov vycházela vstříc individuálním změnám.

largo 85_garaz_zadniCastÚpravy typového rodinného domu od RD Rýmařov jsou tedy možné. Pro investora jsou ale zpravidla finančně náročnější. Naše čtenáře jistě nejvíce zajímá, jak se vyšplhala cena domu LARGO 85 Economy se zmíněnými úpravami?
Cena těchto úprav byla závislá na rozsahu změn, dále na rozsahu a standardu vybavení domu. Cena se tedy nakonec zvedla asi o 50 % oproti typovému RD Largo 85. Cena domu se měnila jen na základě mých změn a mého odsouhlasení cenové kalkulace tak, abych se vešel do mého finančního stropu.

Bydlíte v Rýmařově, který leží na samotné hranici CHKO Jeseníky. Rozhodl jste se právě proto pro LARGO 85 Economy, které splňuje veškeré parametry potřebné ke stavbě v chráněné krajinné oblasti?
Jeseníky jsou krásné, ale dům naštěstí nestojí přímo v CHKO (už tak jsem byl na úřadech víc jak doma). Přesto svým architektonickým pojetím splňuje podmínky pro stavbu v CHKO. Byl jsem limitován pouze regulativy stavebního úřadu, který zajímalo usazení na pozemek. Dalším požadavkem stavebního úřadu byla sedlová střecha. Proto jsem volil dům klasického nízkého vzhledu bez zbytečných vikýřů, arkýřů a dalších doplňků tak, aby dům společně s atypickými okny vytvořil moderně vyhlížející dům.

tn zoom_filename_820tn zoom_filename_822tn zoom_filename_823


Mnoho lidí nevěří, že můžou mít postavený dům za pouhý měsíc. Jak tomu bylo ve vašem případě? Splnil RD Rýmařov lhůtu jednoho měsíce?
Ano splnil!  Montáž domu od zahájení vrchní stavby trvala pouhé tři týdny. Po cca devíti měsících vyřizování a úřadování byla stavba domu jako třešnička na dortu.

Popište nám prosím spolupráci s firmou RD Rýmařov. Někdo by se mohl domnívat, že tak velká firma nebude věnovat svému zákazníkovi dostatek času...
Musím pochválit společnost RD Rýmařov za zcela profesionální jednání a realizaci našeho nového domu. Z nabídky typových domů jsem si vybral dům, který se podobal naší představě, ten jsem ve spolupráci s projekcí RD Rýmařov radikálně upravil dle našich představ. Po odsouhlasení ceny se vypracoval projekt a začalo vyřizování staveb. Povolení, hypotéky a usazení RD na pozemek. Po celý průběh zakázky jsem měl podporu Rýmařovského týmu a vždy, když se objevil nějaký problém s vyřizováním na úřadech, hned se vyřešil. Dále konečné výběry (specifikace) materiálů a barev proběhla na jedničku. Po doložení stavebního povolení a podpisu finální smlouvy jsem se domluvil na termínu zahájení stavby. Stavba domu byla koordinovaná skvěle a já mohl po celou dobu montáže komunikovat se stavbyvedoucím a zasahovat minimálním způsobem do realizace. Na to že společnost RD Rýmařov realizuje cca 400 domů ročně, tak po celou dobu průběhu příprav i samotné montáže se mnou firma komunikovala prostřednictvím jak obchodního zástupce, tak konkrétních specialistů pro jednotlivé činnosti.

Využil jste dodávku domu na klíč nebo jste zvolil variantu na dokončení?
V první fázi jsem volil dodávku na klíč včetně základové desky, ale po změnách domu, a tím navýšení ceny, jsem se dostal malinko přes finanční limit. Proto jsem nakonec volil variantu na klíč včetně desky, ale podkroví na dokončení tj. bez podlahových krytin a interiérových dveří. Možnost měnit si rozsah dodávky dle vlastních limitů a možností beru jako velkou výhodu. Dokončení těchto činností mi svépomocí trvalo 1 týden po předání domu.

S RD Rýmařov úzce spolupracuje také firma Lamont, která vyrábí kuchyňské linky. Vy jste tuto spolupráci využil. Jak probíhal výběr a montáž vaší kuchyňské linky?
Ano, využil jsem této možnosti a kuchyň volil od Lamontu tak, aby byla součástí dodávky domu. Prošel jsem několik vzorových domů, kde jsem viděl kuchyně od Lamontu. Specifikace kuchyně, vizualizace a samotná montáž proběhla na výbornou. Beru to jako obrovskou výhodu,  že firma RD Rýmařov je schopná kooperovat a realizovat domy jako kompletní produkt tj. projekční činnost, základová deska, dům, kuchyň. Možností je objednat si také úpravu pozemku, chodníky nebo ploty. Záleží jen na zákazníkovi, co vše si objedná.

Děkuji Vám za rozhovor, věřím, že Vaše odpovědi budou motivací pro naše budoucí zákazníky.

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop