V Praze bohužel nesehnali pozemek, své štěstí nakonec našli v okolí Slapské přehrady, kde si postavili srub

V Praze bohužel nesehnali pozemek, své štěstí nakonec našli v okolí Slapské přehrady, kde si postavili srub

Redakce | Pátek, 25. září 2020 |

Přidat na Seznam.cz

Když se manželský pár rozhodl kvůli práci přestěhovat do Prahy, dlouho marně hledal vhodný pozemek k postavení svého vysněného domu. Nakonec je oslovil velký pozemek ve vesničce u Slapské přehrady. Do vyhlášené rekreační oblasti si nakonec zvolili srubový dům, který není postaven klasicky z kulatiny.


Z velkoměsta do přírody a klidu

Manželé tohoto již postaveného srubového domu jsou velcí milovníci přírody a zeleně hledali pěkný pozemek v Praze marně, nakonec se začali od hlavního města vzdalovat, až objevili zajímavou parcelu v okolí Slapské přehrady. Její cena je však rychle odradila. Jen náhodou našli jen o kousek dál pozemek další, ve vesničce, kde se popisná čísla počítají sotva do desíti, v ten moment věděli, že to je ono.

Nádherné místo sice postrádá výhled na řeku, který nabízela předchozí předražená parcela, zato je v zeleni, v poklidné krajině, kde vás ani nenapadne, že jste pouze kousek od hlavního města. S ohledem na tvar okolních kopců a lesy i velikost pozemku, který má plochu o rozloze 10 000 m² si zde manželé rozhodli postavit srubový dům. Dům z masivu byl jasnou volbou protože oba majitelé milují dřevo, které jim v brněnském bytě chybělo, takže rozhodnutí bylo jednoduché.

Kontio-srub-na-Slapech-cely-dum-1

obr.: Srubový dům s praktickou krytou terasou do okolní krajiny krásně zapadá. Foto: KONTIO LOGHOUSES


Pohodlí v lesním srubu

Samotný architektonický návrh vytvořila maminka majitele domu, která má k architektuře pracovně blízko, nevybírali si tedy z katalogu. "Po oslovení několika firem jsme oslovili finského dodavatele Kontio, protože jsme si s českými zástupci lidsky ´sedli´a líbil se nám i jejich přístup," říká majitelka domu. Hrubá stavba byla na staveništi hotová během pár týdnů.

 V případě tohoto srubového domu byl architektonický návrh poslán do Finska, kde se za pomoci moderních technologií stavba přeprojektovala do výsledné srubové konstrukce. Dům byl pak následně vyroben včetně přípravy elektroinstalace. Samotná montáž pak následně proběhla v Česku. Finské masivní sruby jsou postaveny z kvalitních sušených lepených trámů nejčastěji ze severské borovice. Tento srubový dům je postavený technologií nesedavých trámů ze dřeva arktické borovice.

Kontio-srub-na-Slapech-cely-dum-2


"Stavba srubového domu je totiž jako hra s legem. Do Čech přijedou přesně označené masivní trámy, které se jednoduše sestavují na sebe."


Kontio-srub-na-Slapech-terasa

obr.: Součástí srubu je krytá terasa, kterou majitelé využívají k relaxaci a posezení s přáteli. Foto: KONTIO LOGHOUSES


Interiér srubu si majitelka navrhla sama

Celý interiér domu si navrhovala majitelka domu sama. Spolupracovala zejména s brněnskými firmami, protože s nimi měla zkušenost už z dřívější realizace bytu v Brně. Za zmínku stojí například velice citlivě vyřešené zastínění oken. Použité textilie zútulňují celý prostor. Do dřevěné stavby zapadá také nábytek z masivního dřeva nebo kamna v kuchyni. Lze je totiž využít na vaření v případě výpadku elektrického proudu. K romantické náladě, ale také k vytápění může posloužit krb s krbovou vložkou obložený kamenem. Majitelé tvrdí, že v interiéru je příjemná atmosféra, kterou pociťují nejen oni ale také každý, kdo do srubu vejde.

Kontio-srub-na-Slapech-krb

obr.: Příjemnou atmosféru ve srubu vytváří krb s krbovou vložkou obložený kamenem, který je zároveň i zdrojem tepla v domě. Foto: KONTIO LOGHOUSES

Kontio-srub-na-Slapech-obytny-prostor

obr.: Z obývacího pokoje je možné nahlížet do zahrady a okolní krajiny. Foto: KONTIO LOGHOUSES

Kontio-srub-na-Slapech-kuchyn

obr.: V kuchyni je zajímavým a velmi praktickým prvkem prodloužený ostrůvek, který zároveň slouží i k případnému stolování. Foto: KONTIO LOGHOUSES

Kontio-srub-na-Slapech-loznice

obr.: Ložnice je místem klidu a přímo vyzývá k relaxaci a odpočinku. Foto: KONTIO LOGHOUSES

Kontio-srub-na-Slapech-koupelna

obr.: Koupelna může překvapit svou krásnou modrou barvou, které působí velmi příjemně. Foto: KONTIO LOGHOUSES


Technické parametry

  • Velikost pozemku: 10 000 m2
  • Zastavěná plocha: 290 m2
  • Užitná plocha: 225 m2
  • Konstrukce: betonová základová deska, obvodové a vnitřní stěny tvoří roubená konstrukce z lepených hranolů 205 x 220 mm, příčky trámová konstrukce
  • Skladba střechy: nadkrokevní izolace, krytina taška
  • Výplně otvorů: finská eurookna ze severské borovice s izolačními trojskly, vnitřní dveře dřevěné do obložkových zárubní – dodavatel Kontio Loghouses
  • Vytápění: podlahové, tepelné čerpadlo, krbová kamna
  • Dodavatel domu: Kontio LogHouses
  • Hrubá stavba bez vnitřního vybavení: 5 700 000 Kč

kontio-srub-pudorys


mail-ico-poptavka

Chtěli byste bydlet ve stejném domě tohoto typu? Zašlete dodavateli dotaz nebo nezávaznou poptávku!

Společnost KONTIO LOGHOUSES je největší světový výrobce dřevěných domů z lepeného hranolu. Finská společnost KONTIO-TUOTE Oy, se zabývá výrobou a montáží dřevěných domů, jak rekreačních, tak k trvalému bydlení, ve více než 40 zemích světa. Zástupcem společnosti KONTIO-TUOTE Oy pro Českou republiku je společnost Finutea s.r.o.

Kromě několika světových patentů v oblasti technologie domů z masivního dřeva je společnost KONTIO TUOTE Oy držitelem CE certifikátu (ETA – 05/0119). Finanční síla a důvěryhodnost je opakovaně prokazována ratingovým ohodnocením AAA.

V případě zájmu investora je možné zhotovit jak stavbu tzv. 'na klíč´, tak i uzavřenou hrubou stavbu, či stavbu v jakékoli fázi dokončení. Vše závisí na individuálních přáních zákazníka.

Zaslat dotaz nebo nezávaznou poptávku

 


Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop