Vítejte,
Host
|
|
Dobrý večer,
chtěli bychom výhledově postavit roubenku, máte někdo zkušenosti s brněnskou firmou OK Pyrus? Děkuji za odpověď. Peben |
|
|
No nevím, ten název ve mě nevzbuzuje dobrý dojem: OK HOŘÍ
![]() |
|
|
Hlupáčku...
![]() |
|
|
Chichitráčku...
![]() ![]() |
|
|
A co třeba když se Hruška jmenoval jeden ze spoluzakladatelů firmy a je to jen složenina jmen (O)ta (K)oudelka - Hruška(Pyrus) ? Už to nezní zase tak zvláštně což?
![]() |
|
|
Aha... a jak se jmenujete vy? Helmut? To je české jméno? A rozumíte dřevoobráběcím strojům, když Bosch?
![]() |
|
|
Ano Helmut-jsem asimilovaný němec. Nejen zmíněným strojům rozumím-je to moje povolání-denní chléb. Formulujte přesně-co považujete za nesmysly?
![]() |
|
|
Firma OK Pyrus patří v tuzemsku ke špičce. Stavět dřevostavbu právě s ní je sázka na jistotu z hlediska kvality, záruky i zkušeností. Myslím, že se stačí podívat na počet realizací a zeptat se i jiných firem, které jsou v oboru na špici - Haniš, Pacák, Kanadské sruby Tábor, Drevodom Rajec - a ty samy potvrdí, že je to tak. I když jsou konkurenti, dobrou práci uznávají.
|
|
|
Přesně tak - posuzovat firmu podle toho jak se jmenuje, jak k tomu navádí pan německý Bosch, je stejné jako vybírat si auto podle barvy
![]() |
|
|
Marketingově je to prostě špatně, název je zavádějící pro nelatinika
![]() ![]() |
|
|
Pane Helmute Boschi,na vašem místě bych o prvním dojmu pomlčela. Protože první dojem z Vašeho jména či nicku? Hrůza, odpudivé. Takže vaše rady na toto téma? Jedním slovem nebrat. OK Pyrus je jednička ve stavbě srubových domů a to jméno v oboru něco znamená. O něm asi víte velké tři tečky, tak se navážíte do názvu firmy:)? To je hodněje smutné. Petra
|
|
|
Tak pozoruji, že zde v CZ se stále najdou lidé, kteřímají vůči už jen německému jménu odpor-zamyslete se nad sebou. Tak se mám přejmenovat na Josef Novák abych se asimiloval na max? Moje váhy o návratu se převažují k západu. Ano, navážím se do něj, neboť je podle mého názoru zavádějící a nesmyslný pro firmu, která dělá srubové domy.
![]() ![]() |
|
|
Dobrý večer,
tak děkuji za příspěvky, ikdyž se diskuse rozjela na úplně jiné téma, než zněla otázka. Nám název firmy nevadí, mě osobně spojení s ohněm nenapadlo ![]() Opravdu tu není nikdo, kdo by měl osobní zkušenost s touto firmou????????? |
|
|
Zkušenosti nemáme, ale když jsme si nechali dělat cenovou nabídku, udělali nám ji zdarma a velmi rychle
![]() |
|
|
Pro zájemce o tuto firmu bych doporučil zajet se podívat na jejich realizace a to přímo k majitelům domů, já sám jsem se byl podívat na "Hanišáky" u Tanvaldu - vstřícná parta a nechali mne se i podívat přímo do útrob právě prováděné stavby, otázky zodpověděli bez problémů.
U OK Pyrusu taktéž nevidím problém |
|
|
Pan Ing.Koudelka se svým týmem z firmy OK Pyrus, s.r.o. pro nás projektoval a stavěl poloroubenku z lepených profilů v Černé Hoře u Blanska. Tato rodinná firma si zakládá na poctivé práci. Osobní přístup a rodinné zázemí na nás zapůsobil hned při první schůzce. Vždy nás i s naším čerstvě narozeným miminkem vítali s úsměvem, ikdyž náš drobeček neprožíval tyto návštěvy tak nadšeně jako my rodiče. Moji počáteční nedůvěru (přece jen šlo o náš dům) zahnalo velmi dobré hodnocení na projekt domu od mé známé – projektantky a stavbyvedoucí roubenek v Rakousku. Nespočet úprav projektu dle našich požadavků a následný ch kalkulací dalo nakonec vzniknout krásnému domu. I přesto, že nám projektant firmy OK PYRUS,s.r.o. naprojektoval náš dům, udělal jsem si výběrové řízení na dodavatele stavby sám. Velmi rychle jsem pochopil, že je jen málo firem v České republice, která do staveb dává i kus sebe, a tak jsem se vrátili k OK PYRUS, s.r.o.. Za zmínku stojí preciznost v místech častých tepelných mostů a napojení roubení na zděnou část poloroubenky. Největší strach jsem měl z roubeného štítu, který je často dělaný jako sendvičová stěna. My máme kompletní podkroví z roubení a po roce bydlení v domě a dva roky po postavení roubené části si v domě nic nesedlo, vše je tak jak má.
Rád bych vyzdvihl práci pana Rouse, který mně, laikovi, velmi trpělivě vysvětloval všechny postupy a konzultoval se mnou všechny dokončovací práce,které jsem prováděl svépomocí. Jsem laik, ale po zkušenostech z návštěv v jiných domech vidím, že odvedli vynikající práci. Již rok bydlíme na nové adrese a pořád jsme z domu všichni nadšeni. Děkujeme! rodina Kellerova |
|
|
Pro náš nový srub jsme si vybrali OK Pyrus díky doporučení našeho projektanta, lokální příslušnosti (dům je 40km od Brna) i pro respekt k osobě pana Koudelky vyjádřený konkurenčními firmami, které jsme poptali. Celou stavbu i následné dolaďování detailů provázela velmi kultivovaná komunikace ať ze strany pana Koudelky, tak i od jeho zaměstnanců. A i když se občas vyskytly drobné připomínky k realizaci nějakých detailů nebo k termínům, vždy se k tomu postavili čelem a vyřešili k naší spokojenosti. Vždy jsme se s panem Koudelkou na všem domluvili. Už bydlíme 4 měsíce a nový dům si moc užíváme. Těžko srovnávat s jinými firmami, protože jsme stavěli náš první a poslední dům
![]() |
|
Strana:
|
Proč jste na portále DŘEVO&stavby?
Copyright © 2019 Kladenská 107, Praha 6 Kontakt