Dům na bázi dřeva

Malá modulární dřevostavba je cenově dostupná pro všechny, kteří chtějí bydlet jednoduše a stylově

Malá modulární dřevostavba je cenově dostupná pro všechny, kteří chtějí bydlet jednoduše a stylově

Redakce | Pátek, 13. listopad 2020 |

Přidat na Seznam.cz

Jeden z nejvíce hledaných výrazů lidí na internetu ve spojení s bydlením je "dřevostavba na klíč do 1,5 milionu korun". Je-li vaším snem jednoduchá, jednopodlažní dřevostavba na klíč, která se hodí na malý pozemek, má nízké provozní náklady, a navíc dokážete ocenit minimalistické bydlení, představíme vám jeden zajímavý a velmi variabilní projekt takové dřevostavby na klíč s cenou pod 1,5 milionu korun i s DPH.


Modulární dřevostavba roste s vámi

Jednoduchá a jednopodlažní dřevostavba se hodí pro víkendové i celoroční bydlení. Je vhodná především jako startovní bydlení pro mladé, bydlení pro seniory, nebo pro nejrůznější komerční i nekomerční využití. Její výhodou je především malá zastavěná plocha, což z ní dělá stavbu vhodnou pro malé pozemky. Hlavní myšlenka stylu takového bydlení spočívá především v jednoduchosti.

Kompaktní rozměry této malé dřevostavby oceníte i v případě, že chcete vedle svého stávajícího domu vytvořit například oddělené bydlení pro hosty, zahradní domek, pracovnu na zahradě, vyřešit bydlení pro rodiče, nebo prostor pro své podnikání.

Celou dřevostavbu tvoří dva moduly, které jsou při montáži sestaveny do zvolené varianty. Výrobce vám ji dodá ve fázi od hrubé stavby až po variantu na klíč. Předností modulového systému je jeho variabilita s možností budoucích úprav. Dřevostavbu můžete rozšiřovat o další moduly a realizovat stavbu jako tzv. rostoucí bydlení.

Konstrukce modulární dřevostavby je opatřena kvalitní tepelnou izolací z polyuretanové (PUR) pěny a na vnější povrchy stěn je možné nanést omítku i dřevěný obklad. Na své si tak příjde milovník zděných domů i dřevostaveb.

Princip rostoucího bydlení

moderni-drevostavba-celostni-architektura-design-rostouci-bydleni-1moderni-drevostavba-celostni-architektura-design-rostouci-bydleni-2moderni-drevostavba-celostni-architektura-design-rostouci-bydleni-3

Rostoucí bydlení - Ukázka výstavby domu v několika fázích, přizpůsobených životním etapám i aktuálně dostupným finančním zdrojům. Vizualizace: Michal Hendrych


Hlavní výhody modulární dřevostavby

  • Mobilita - Na vašem pozemku bude během několika hodin z jednotlivých modulů sestavena celá dřevostavba. Nízká hmotnost modulů zajišťuje snažší manipulaci, a to se projeví i v ceně za dopravu, která se výrazně sníží.
  • Variabilita - Na výběr je mnoho variant, které si lze přizpůsobit svým individuálním požadavkům. Vše navíc můžete po dokončení změnit a přizpůsobit vaší aktuální životní situaci.
  • Dostupnost - Díky způsobu výroby a možnosti převzít stavbu ve fázi hrubá stavba, hrubá stavba uzavřená a stavba na klíč je modulární dřevostavba dostupná téměř pro každého i co se týče ceny za sestavené moduly.
  • Kvalita - Všechny moduly jsou vyrobeny s maximální přesností a veškeré použité materiály zaručují úsporu energií při užívání stavby, které jsou certifikovány pro účely realizace bydlení. Záruka je zaručena.

Modulární dřevostavbu je možné využít nejen k bydlení

Malá dřevostavba Modul M UNIVERSAL se řadí mezi modulární panelové dřevostavby se zastavěnou plochou 46,4 m2 a užitnou plochou kolem 37 m2 ve všech svých variantách. Pro usazení domu na pozemek můžete zvolit základovou desku nebo zemní vruty. Zde jsou její čtyři varianty, jak tuto modulární dřevostavbu využít:

1. Modulární dřevostavba: varianta bydlení s dispozicí 2+kk

Dřevostavba na klíč s obdelníkovým půdorysem (8 x 5,8 m) o dispozici 2+kk obsahuje zádveří (3,9 m2), hlavní obytný prostor s kuchyní, jídelním koutem a obývákem (18,2 m2), ložnici (12,2 m2) a koupelnu s WC (3,1 m2). Úložné prostory jsou řešeny jako vestavěné skříně. Z hlavního obytného prostoru je přímý vstup na terasu a do zahrady. Vhodná je jako startovací bydlení pro mladý pár nebo i pro klidné stáří.

drevostavba-na-klic-modul-m-universal-purlive-bydleni-interier-kuchyne

drevostavba-na-klic-modul-m-universal-purlive-bydleni-1

2. Modulární dřevostavba: varianta bydlení s dispozicí 1+kk

Garsonka na klíč 1+kk může stačit jednotlivci i třeba staršímu páru. Dispozice s obdélníkovým půdorysem (8 x 5,8 m) obsahuje zádveří (4,9 m2), hlavní obytný prostor s kuchyňským a jídelním koutem (29,4 m2) a koupelnu s WC (3,3 m2). Z hlavního obytného prostoru je přímý vstup na terasu a do zahrady.

drevostavba-na-klic-modul-m-universal-purlive-bydleni-garsonka-2

3. Modulární dřevostavba jako kancelář

Modulární dřevostavba na klíč může být skvělá i jako kancelář. Dispozice s obdélníkovým půdorysem (8 x 5,8 m) obsahuje zádveří (3,9 m2), kancelář s kuchyňským koutem a přímým vstupem na terasu / zahradu (18,4 m2), kancelář (12,1 m2) a koupelnu s WC (3,1 m2).

drevostavba-na-klic-modul-m-universal-purlive-bydleni-interier-kancelář

drevostavba-na-klic-modul-m-universal-purlive-kancelar


Mohla by vás zajímat skutečná realizace modulární dřevostavby

Modulární dřevostavba jako domeček z lega
 

4. Modulární dřevostavba jako komerční prostor

Malá dřevostavba na klíč může sloužit i ke komerčním účelům. Dispozice s obdélníkovým půdorysem (8 x 5,8 m) obsahuje hlavní prodejní prostor (25,7 m2), prostor pro prodávajícího (6,2 m2), zázemí (3 m2) a koupelnu s WC (2,9 m2).

drevostavba-na-klic-modul-m-universal-purlive-prodejna

Cenová dostupnost malé modulární dřevostavby

Výrobce PURLIVE nabízí větší i menší modulové dřevostavby, než je tento model. Jedním takovým je Modul L UNIVERSAL. Můžete si tak vybrat přesně podle svých prostorových i finančních představ. Ceny modulárni dřevostavby M UNIVERSAL se pohybují v různých kategoriích podle zvolené fáze dokončení stavby.

drevostavba-na-klic-modul-m-universal-purlive-bydleni-exterier

Typ stavby Cena bez DPH Cena s DPH 15 % Cena s DPH 21 %
Hrubá stavba 590 287 Kč 678 830 Kč 714 247 Kč
Hrubá stavba uzavřená 873 762 Kč 1 004 826 Kč 1 057 252 Kč
Stavba na klíč 1 182 369 Kč 1 359 724 Kč 1 430 066 Kč

Virtuální prohlídku modulární dřevostavby shlédněte v oficiálním videu na YouTube kanále

Foto: archiv PURLIVE


mail-ico-poptavka

Chcete si také postavit modulární dřevostavbu podobného typu? Zašlete dodavateli dotaz nebo nezávaznou poptávku!

Společnost PURLIVE s.r.o. realizuje individuální i typová řešení rodinných domů z vlastního stavebního systému PURLIVE. Díky certifikaci Dřevařského institutu v Praze nachází systém široké uplatnění nejen při individuální výstavbě, ale také u komerčních staveb a staveb občanské vybavenosti. Firma splňuje přísné certifikace a kvality a proto je členem Asociace dodavatelů montovaných domů.

Zaslat dotaz nebo nezávaznou poptávku

 

 


Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop