Skrytá zárubeň a dveře Dorsis zajistí akustický klid v noční zóně bytu

Skrytá zárubeň a dveře Dorsis zajistí akustický klid v noční zóně bytu

Komerční sdělení | Čtvrtek, 19. říjen 2023 |

Přidat na Seznam.cz

Stavíte nebo rekonstruujete? Určitě chcete podobu svého nového domova dotáhnout do dokonalosti. Nejde jen o to, aby byl domov krásný a moderní, chceme přeci zvýšit samotnou kvalitu bydlení.

Jedním z vizuálně nejdůležitějších prvků jsou dveře - a nejvyšší nároky na estetiku i funkčnost splňují právě dveře se skrytými zárubněmi Dorsis FORTIUS 52. S nimi máte šanci volně pracovat s estetikou prostoru a zároveň využít dalších možností, které jejich unikátní konstrukce nabízí.

DrevoaStavby.cz Skrytá zárubeň a dveře Dorsis

obr.: Dorsis Fortius – dveře se skrytou zárubní mohou být v barevném kontrastu se zdí nebo s ní naopak dokonale splynout. Foto: DORSIS

Co skutečně očekáváme od skrytých zárubní?


Podstatou instalace skrytých zárubní není jen elegantní řešení dveřního prostoru a zarovnání dveří s linií zdi. Koncept Dorsis poskytuje stavitelům zcela nové designové možnosti - dveře mohou kopírovat barvu i strukturu zdi a splynout s okolím, nebo můžeme aplikovat kontrastní barvu či materiál, aby dveře hrály v interiéru výraznější roli.

„Minimalismus neznamená jenom mít v interiéru málo nábytku - je to přístup vedoucí k souladu všech interiérových prvků na bázi střídmosti a elegance, k čemuž jsou dveře se skrytými zárubněmi naprosto ideální," vysvětluje Jan Krejčí, jednatel společnosti Dorsis.

DrevoaStavby.cz Skrytá zárubeň a dveře Dorsis

obr.: Fortius Akustik - ideální způsob, jak oddělit denní zónu od noční. Foto: DORSIS

Specifické nároky zvládne Fortius Akustik


Některé místnosti v klidné zóně (například ložnice a dětské pokoje) vyžadují zvukovou izolaci od běžných denních prostor. Stejně tak u vybraných kanceláří nebo zasedacích prostor investoři ocení zvukové oddělení od běžného provozu kancelářské budovy.

V takovém případě je nutné sáhnout po upravené vnitřní konstrukci dveří a technickým doplňkům, které akustický útlum zajistí. Dveře se skrytou zárubní Fortius Akustik dokážou díky automatické prahové liště a změněné vnitřní konstrukci (dutinková DTD výplň nebo protihluková deska) zajistit akustický útlum Rw 27 až 37dB, což znamená praktickou eliminaci běžného hluku.

„Celý koncept skrytá zárubeň-dveře nabízíme i ve variantách splňujících specifické nároky konkrétních uživatelů - požární odolnost, akustický útlum nebo bezpečnost. Náš cíl je umožnit instalaci dveří se skrytými zárubněmi v interiéru celého projektu nebo stavby," dodává Jan Krejčí z Dorsisu.

DrevoaStavby.cz Skrytá zárubeň a dveře Dorsis

obr.: Dorsis - výška průchodu Fortius Akustik může být až 3500 mm. Foto: DORSIS

Chcete se inspirovat designovým katalogem Dorsis? Najdete ho ZDE→

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Okna, dveře, výplně”

  • Okna ARTEVO = velké pokušení mysli

    Okna ARTEVO = velké pokušení mysli

    Většina lidí touží mít doma velká okna, aniž si je vědoma, jak moc ovlivňují naši psychiku. Důvodem jejich touhy je především moderní vzhled. Velká okna jsou technicky vzato…

  • Čím zastínit okna dřevostavby? Trendem jsou solární žaluzie!

    Čím zastínit okna dřevostavby? Trendem jsou solární žaluzie!

    Udržitelnost je velkým tématem i v exteriérové stínicí technice. Nízkoenergetické a pasivní domy tak již vybavíte novinkou – solárními žaluziemi. Proč je chtít? Důvodem je snadná…

  • Jak vybrat správné zasklení?

    Jak vybrat správné zasklení?

    Proces výběru správného zasklení oken je důležitým rozhodnutím, které ovlivní vaše pohodlí a efektivitu domova. Už dávno nejde jen o to, zda budou vaše okna plastová, dřevěná nebo…

  • Ocenění pro okenní systém ARTEVO

    Ocenění pro okenní systém ARTEVO

    Vítězem prestižní soutěže German Design Award 2024 se na veletrhu FENSTERBAU FRONTALE 2024 stal nový okenní systém firmy REHAU Window Solution – ARTEVO.

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop