Cesta REHAU – 75 let hodnot, změn a vizí

Cesta REHAU – 75 let hodnot, změn a vizí

Komerční sdělení | Středa, 20. prosinec 2023 |

Přidat na Seznam.cz

„Engineering progress. Enhancing lives" - to je motto společnosti REHAU. Svými inovativními výrobky a systémovými řešeními zlepšuje životy lidí. Společnost REHAU nyní slaví 75. výročí od svého založení a společně se svými zaměstnanci se ohlíží zpět, ačkoliv především hledí do budoucnosti.

Ať už se jedná o raketu Ariane pro kosmický výzkum, vyhřívání trávníku na olympijském stadionu v Berlíně nebo podzemní dráhu v Káhiře, ve všech těchto případech lze nalézt know-how a technické znalosti společnosti REHAU. Přizpůsobivost a silný hodnotový základ vytvořily z rodinného podniku dnešní rodinnou firmu, která bude i v budoucnu investovat do rozvoje udržitelnosti.

Soustředí se na atraktivní trhy s růstovým potenciálem. V současné době skupina mimo jiné expanduje v Africe, kde nedávno převzala jihoafrickou společnost, a také v Mexiku. Jako další milník v internacionalizaci zde bude v prosinci otevřen výrobní závod pro nábytkářský průmysl, který má uspokojit rostoucí poptávku po výrobcích REHAU v Severní a Střední Americe.

Průkopník a vizionář Helmut Wagner položil před 75 lety základní kámen společnosti REHAU


Zakladatel společnosti Helmut Wagner položil základní kámen úspěšného příběhu v roce 1948 v hornofranckém městečku Rehau, když na místě francké továrny na kůže začal se dvěma muži a jedním strojem nahrazovat konvenční materiály plasty, a tím je zdokonalovat. Na hodnotách důvěry, spolehlivosti a inovace vytvořil úspěšný průmyslový podnik.

REHAU 75 let na trhu

obr.: Zakladatel společnosti REHAU pan Helmut Wagner (vpravo). Zdroj: REHAU

  • V roce 2000 převzali osud firmy jeho synové Jobst Wagner jako prezident a Dr. Veit Wagner jako viceprezident a úspěšně ji dále rozvíjeli.
  • V roce 2021 předal Jobst Wagner prezidentství Dr. Veitovi Wagnerovi a přešel do funkce viceprezidenta, kde s Nilsem Wagnerem, osobou odpovědnou za REHAU New Ventures, působí ve vedoucí roli firmy třetí generace. Průkopník a vizionář Helmut Wagner zemřel v roce 2021 ve věku 95 let.

Dnes je skupina REHAU mezinárodní rodinou společností se 190 pobočkami po celém světě, 20 000 zaměstnanci a ročním obratem přes 4,5 miliardy EUR. Skupina sdružuje pod jednou střechou pět divizí: Meraxis, REHAU New Ventures, RAUMEDIC, REHAU Automotive a REHAU Industries. Receptem na úspěch je průkopnický duch, silný hodnotový základ a schopnost přizpůsobit se. Vedle myšlení za hranice možností, zahrnuje DNA skupiny rovnováhu mezi zkušenostmi a odvahou riskovat a v neposlední řadě ochotu neustále se dále rozvíjet.

Dr. Veit Wagner, prezident skupiny REHAU, je o tom přesvědčen: "Změna poskytuje živnou půdu pro nové nápady a inovace, díky nimž jsme dlouhodobě konkurenceschopní."

  • Společnost REHAU vylisovala první plastový okenní profil již v roce 1958.
  • V roce 1987 představila první technologii posuvných pouzder pro spojování potrubí a od té doby jich prodala miliardu kusů. Každý třetí automobil v Evropě obsahuje komponenty od této společnosti, která je předním odborníkem na polymery. 400 000 kilometrů mikrokabelových rozvodů REHAU spojuje lidi po celém světě a s přibližně 100 patentovými přihláškami ročně, patří REHAU k nejlepším přihlašovatelům patentů v Německu.
  • V roce 2000 předal Helmut Wagner vedení společnosti svým synům Jobstu Wagnerovi (vpravo) jako prezidentovi a Dr. Veitu Wagnerovi jako viceprezidentovi. V roce 2021 předal Jobst Wagner předsednictví Dr. Veitovi Wagnerovi a přešel do funkce místopředsedy.

Společnost REHAU utváří budoucnost co nejudržitelněji, protože udržitelnost je pevně zakotvena ve strategii všech rozhodnutí. Již v 50. letech 20. století společnost REHAU znovu zavedla do svých výrobních procesů plastový odpad. Na konci 80. let 20. století společnost rovněž iniciovala vývoj koncepce likvidace odpadu. Dnes jsou oběhové hospodářství a zásobování energií orientované na budoucnost a podpora rozmanitosti klíčovými podnikovými tématy na cestě k ještě větší udržitelnosti.

Společnost REHAU například usiluje o zvýšení podílu recyklace ve výrobě na 20 % do roku 2025. Více než polovina okenních profilů REHAU již nyní obsahuje až 75 % recyklovaného granulátu. Dále si skupina do roku 2035 vytyčila cíl dosáhnout celosvětově neutrální výroby z hlediska emisí CO2. To se již také podařilo v některých závodech realizovat. REHAU pracuje s pevným kompasem napříč hranicemi společnosti směrem k udržitelné a inovativní budoucnosti v souladu s mottem: "Engineering Progress. Enhancing lives."

REHAU 75 let na trhu

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Okna, dveře, výplně”

  • Okna ARTEVO = velké pokušení mysli

    Okna ARTEVO = velké pokušení mysli

    Většina lidí touží mít doma velká okna, aniž si je vědoma, jak moc ovlivňují naši psychiku. Důvodem jejich touhy je především moderní vzhled. Velká okna jsou technicky vzato…

  • Čím zastínit okna dřevostavby? Trendem jsou solární žaluzie!

    Čím zastínit okna dřevostavby? Trendem jsou solární žaluzie!

    Udržitelnost je velkým tématem i v exteriérové stínicí technice. Nízkoenergetické a pasivní domy tak již vybavíte novinkou – solárními žaluziemi. Proč je chtít? Důvodem je snadná…

  • Jak vybrat správné zasklení?

    Jak vybrat správné zasklení?

    Proces výběru správného zasklení oken je důležitým rozhodnutím, které ovlivní vaše pohodlí a efektivitu domova. Už dávno nejde jen o to, zda budou vaše okna plastová, dřevěná nebo…

  • Ocenění pro okenní systém ARTEVO

    Ocenění pro okenní systém ARTEVO

    Vítězem prestižní soutěže German Design Award 2024 se na veletrhu FENSTERBAU FRONTALE 2024 stal nový okenní systém firmy REHAU Window Solution – ARTEVO.

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop