Zdravá foukaná izolace zajišťuje vnitřní pohodu v domě po celý rok

Zdravá foukaná izolace zajišťuje vnitřní pohodu v domě po celý rok

Komerční sdělení | Čtvrtek, 09. prosinec 2021 |

Přidat na Seznam.cz

Foukaná celulózová izolace Climatizer Plus je skvělou volbou ve chvíli, kdy jste se rozhodli zateplit váš dům. Skvělé izolační vlastnosti této izolace totiž zajišťují příjemné klima v domě během horkých letních dní, kdy zamezuje přehřívání domu, stejně jako v zimním období, kdy foukaná izolace eliminuje tepelné úniky. Foukaná izolace má i další přesvědčivé vlastnosti, které z ní právem dělají jednu z nejprodávanějších stavebních izolací.

Foukaná izolace je připravena na zimu i léto


Do kategorie dokonale izolujících materiálů patří bezpochyby foukaná izolace Climatizer Plus, která je jedinečná v tom, že v zimním období dokáže akumulovat teplo do konstrukce domu, udrží ho a nepustí ven. Stěny tak zůstávají dlouho prohřáté. V létě naopak izolace brání letnímu přehřívání a zajišťuje příjemný chládek i v podkroví domu.

Rodinný dům, který se v zimním období vytápí, nebo naopak v letním období chladí (klimatizace se dnes stávají běžnou součástí moderních i rekonstruovaných rodinných domů) spotřebovává energii na udržení vnitřní teploty. Spotřeba energie je vyjádřena v celkových finančních nákladech, které jsou v přímé závislosti na množství spotřebované energie. Pokud pomineme finanční náklady na ohřev TUV a svícení, je rozhodujícím faktorem spotřeba energie na vytápění či právě chlazení.

Se stále zhoršující se situací na energetickém světovém trhu je foukaná izolace tou nejlepší investicí. Uložené peníze se zúročí ne za desítky let, jak tomu bylo dříve, ale za již pár let po aplikaci. Pokud s izolací Climatizer Plus zateplíte střechu nebo strop vašeho domu, můžete uspořit až 35 % nákladů za energie. Když zateplíte celou konstrukci, zvyšuje se možná roční úspora nákladů za energie až na 60 %.

Foukaná izolace brání úniku tepla


Teplo v domě uniká různými konstrukcemi a celková ztráta objektu se skládá ze ztrát tepla, které jsou u jednotlivých konstrukcí různé. Pojďme si to ukázat na konkrétním příkladu:

Představme si klasický rodinný dům, jehož ztráta tepla střechou je nyní asi 30 %, okna 20 %, stěna 10 % a ostatní konstrukce zbylá %. V případě chlazení je to podobné, střecha 30 %, okna a stěny 30 % při neizolovaném objektu se při vysokých venkovních teplotách vše přehřívá, případně uměle vychlazený vzduch uniká cestami ven. Nejde o žádnou únikovou hru. Základem těchto úniků je na prvním místě výměna oken – pokud ale zanedbáte celkovou úpravu stavebních konstrukcí mohou vám dokonale izolovaná okna naopak způsobit problémy, o nichž jste předtím neměli tušení. Ony „nadšené" majitele nových plastových oken, kteří řeší nenadálý výskyt plísní v interiéru najdete bezpochyby i ve svém okolí.

Pokud izolujete pouze část konstrukce, jedná se vždy o částečné řešení. Ano, s foukanou izolací Climatizer Plus lze izolovat i střechu a snížit tak tepelné ztráty o 35 %, ale také lze snížit náklady na vytápění i na chlazení. Tím se zvyšuje kvalita a komfort bydlení po celý rok.

DrevoaStavby.cz | Foukaná izolace Cimatizer Plus

obr.: Přírodní celulózová izolace Climatizer Plus zadrží teplo po dobu cca 7 hodin, takže zabraňuje přehřívání podkroví a střešních místností v letních měsících. Foto: CIUR

Základem izolace je recyklovatelný materiál


Zdravá foukaná izolace Climatizer Plus má velmi ekologický rodokmen, její základní složkou při výrobě je totiž starý novinový papír. Ten se za použití speciální technologie rozdělí na jednotlivá celulózová vlákna, která se následně obohatí chemickými přísadami pro vylepšení vlastností výsledné izolace. Tyto přísady se do izolace přidávají pro zvýšení odolnosti proti ohni, hlodavcům a drobnému hmyzu.

Hlavní výhodou foukané izolace ze starého papíru oproti ostatním běžně užívaným typům izolací je z hlediska izolačních schopnosti tzv. měrná tepelná kapacita. Udává nám množství tepla, potřebného k ohřátí 1 kg látky o 1 stupeň teploty v Kelvinech nebo stupních Celsia. Čím větší je potom tato hodnota, tím lépe konstrukce odolává kolísání teplot.

V případě foukané izolace Climatizer Plus dosahuje výjimečných hodnot až 2020 J/kg.K, což je hodnota dvou až vícenásobná ve srovnání s jinými izolačními materiály. Dalším důležitým technickým parametrem je samozřejmě objemová hmotnost aplikovaného izolantu (až 30-90 J/(kg.K), díky níž mají stavby opatřené izolací Climatizer Plus i výborné akustické parametry.

DrevoaStavby.cz | Foukaná izolace Cimatizer Plus

obr.: Tepelná izolace nejen že snižuje vlhkost v bytě a řeší problém s plísní, je ale také šetrná k životnímu prostředí svou ekologičností a přírodní vstupní recyklovanou surovinou. Foto: CIUR

Jednoduchá a účinná aplikace dokonale těsnící izolace


Tepelná izolace Climatizer Plus na bázi celulózy se aplikuje foukáním díky čemuž lze stavbu izolovat opravdu všude, bez „hluchých míst" a rizika vzniku tepelných mostů. Protože právě tato místa se díky rozdílu teplot v konstrukci stávají pro stavbu kritickými a mohou přispět nejen ke zhoršení tepelně technických podmínek interiéru, ale i k celkové degradaci konstrukce domu.

Při aplikaci s příslušným pojivem můžete také Climatizer Plus přímo aplikovat do všech typů konstrukcí – obvodové zdi, vodorovné konstrukce (stropy) i šikmé střechy. Není tedy potřeba nakupovat různé materiály pro vodorovné, či svislé konstrukce a složitě řešit různé dodací podmínky, vzájemné propojení či technologické postupy.

Dá se říci, že jde o „izolaci na klíč". V dnešní době rychlé výstavby nenajdete jinou bezesporu izolaci, která by byla aplikována na klíč v takovém tempu, a ještě s dodáním ve včasném termínu. Tuto foukanou izolaci na bázi celulózy dokáží certifikované firmy aplikovat v rozsahu odpovídajícímu běžnému rodinnému domu během 4-5 hodin, a to velmi precizním způsobem, který neznečišťuje okolí.

První zdravá a ekologicky šetrná izolace do dřevostavby


Foukaná celulózová izolace Climatizer Plus od společnosti CIUR je ideální pro zateplení všech konstrukcí dřevostaveb. Pro difuzně otevřené skladby konstrukcí dřevostaveb je prakticky nezbytností. Izolace totiž umožňuje odvádět vlhkost z interiéru a naopak, a přispívá tak ke zdravému vnitřnímu prostředí budov.

Díky své vysoké objemové hmotnosti (30–90 kg/m3) zajistí dřevostabám nejen tepelnou ale i akustickou pohodu. S přírodní celulózovou izolací v konstrukci nevzniknou podmínky pro tvorbu a růst plísní, hnilob a dřevokazných hub. Climatizer Plus je také první ekologicky šetrnou izolací v České republice, pod číslem 01-01-1994.

TIP NA ČLÁNEK: Zateplení dřevostavby foukanou izolací

DrevoaStavby.cz | Foukaná izolace Cimatizer Plus

obr.: Foukaná izolace Climatizer Plus si poradí s případnou vlhkostí, kterou dokáže z jednoho místa rozprostřít do celého prostoru, kde se pak snadno a lépe odpaří, tomuto jevu říkáme „pijákový efekt". Aktivně se zbavit vlhkosti ocení především nosná část konstrukce, která musí držet stavbu pohromadě. Foto: CIUR

Důvody proč zvolit foukanou izolaci Climatizer Plus?


  • Při zateplení celé konstrukce domu ušetří se ročně až 60 % nákladů za energie
  • Velice rychlá aplikace již od 3 hodin
  • Vysoká protipožární odolnost
  • Odolné proti hlodavcům a kunám
  • Zateplí každý detail, bez tepelných mostů
  • Ekologická a zdravá izolace
  • Bezkonkurenční záruka 20 let

DrevoaStavby.cz | Foukaná izolace Cimatizer Plus

Více informací o foukané izolaci Climatizer Plus→

DrevoaStavby.cz | CIUR

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Izolace”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop