Hašpl už dávno není jen synonymem pro hřebík

Hašpl už dávno není jen synonymem pro hřebík

Komerční sdělení | Úterý, 26. březen 2024 |

Přidat na Seznam.cz

Firma Hašpl, jejíž kořeny sahají hluboko do 90. let 20. století, se z pionýrských začátků přenesla přes několik důležitých mezníků až na úplnou špici ve svém oboru. V současné době zaměstnává 230 zaměstnanců. Od 150 tun vyrobených hřebíků ročně v začátcích se firma přehoupla do úplně jiných čísel – ročně vyrobí a vyexpeduje přes 25 000 tun hřebíků. V současnosti je Hašpl a.s. lídrem na českém trhu s tímto sortimentem a zároveň se řadí mezi největší evropské výrobce hřebíků; více jak polovina z vyrobeného množství odchází mimo území České republiky.

České hřebíky znají a používají zákazníci téměř v celé Evropě: prakticky všechny země Evropské unie – Německo, Rakousko, Francie, Dánsko, Slovensko, severské země, Itálie, Pobaltí, ale zákazníci jsou i z mnohem vzdálenějších destinací: Irsko, Turecko, Saudská Arábie. Hřebíky z Velkého Poříčí pravidelně cestují i přes oceán – mezi stálé odběratele patří např. zákazníci z USA.

Aby výrobky obstály v celosvětové konkurenci, klade firma od samého začátku důraz na nekompromisní kvalitu. Řetězec kontroly jakosti začíná u vstupních materiálů, pokračuje přes fázi výroby a končí výstupní kontrolou při expedicí zboží. Dokladem jakosti výrobků Hašpl jsou také různé certifikáty a osvědčení. Protože podstatnou část exportu tvoří speciální hřebíky pro výrobu EUR palet, je nezbytností držení certifikátu Evropské paletové asociace EPAL.

DrevoaStavby.cz Hašpl-hřebíky a spojovací materiálDrevoaStavby.cz Hašpl-hřebíky a spojovací materiál

 

Firma Hašpl rozšířila nejen svůj sortiment


V roce 2016 přikoupila firma Hašpl areál bývalých Broumovských strojíren v Hynčicích. Sklad v Hynčicích slouží jako centrální sklad a expedice kompletního sortimentu produktů, které firma nabízí. A zdaleka už to nejsou jen hřebíky, ačkoliv ty se pro Hašpl staly doslova synonymem. Od roku 2012 Hašpl podstatně rozšířil sortiment o další spojovací materiál: vruty, šrouby, matice, tesařské kování, kotevní techniku a nářadí.

Podstatnou proměnou prošel také servis a služby zákazníkům. Letos byl spuštěn nový e-shop určený obchodním partnerům i koncovým zákazníkům. V době, kdy je kladen důraz na efektivitu, přesnost, kvalitu a rychlost dodání, našel uplatnění právě areál v Hynčicích - slouží jako centrum expedice a zároveň jako vzorková prodejna. V regionu, který je skoupý na pracovní příležitosti, zaměstnává sklad v Hynčicích 50 lidí a celý areál prochází postupnou rekonstrukcí.

DrevoaStavby.cz Hašpl-hřebíky a spojovací materiálDrevoaStavby.cz Hašpl-hřebíky a spojovací materiál

 

DrevoaStavby.cz Hašpl-hřebíky a spojovací materiál sklad v Hynčicích

 

„Díky stále se zvyšující poptávce po českých hřebících doma i ve světě a díky rozšíření portfolia výrobků můžeme nabízet další volná pracovní místa", říká Karel Langr, předseda představenstva Hašpl a.s. a pokračuje: „Stejně jako roste počet zaměstnanců, zvyšují se i tržby, které za rok 2023 dosáhly 850 milionů korun. V době, kdy se ve velkém přesouvají výrobní kapacity směrem na východ, je to úctyhodné číslo. Svědčí o tom, že pokud budeme nabízet kvalitní produkty, jsme schopni obstát i ve světové konkurenci. A pokud obstojíme my, budeme schopni vrátit to regionu, v němž působíme".

Firma Hašpl a.s. v roce 2021 oslavila 30. leté výročí své úspěšné existence. Je firmou, které záleží na její pověsti, na jejích zákaznících i zaměstnancích. Je firmou, které záleží na regionu, v němž vyrostla a kde působí. Hlavní myšlenkou hodnot vytvářených firmou Hašpl, je žít spojováním – ať už doslova - tím, co vyrábí a dodává, ale i tím, jak se chová ke svým partnerům a svému okolí.

DrevoaStavby.cz Hašpl-hřebíky a spojovací materiál stroj an výrobu hřebíkůDrevoaStavby.cz Hašpl-hřebíky a spojovací materiál výrobna

 

Více o poctivých produktech firmy Hašpl a.s.→

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop