DACH+HOLZ International 2024: <small>průmyslová oslava, která nastavuje standardy</small>

DACH+HOLZ International 2024: průmyslová oslava, která nastavuje standardy

Komerční sdělení | Sobota, 18. květen 2024 |

Přidat na Seznam.cz

Od 5. do 8. března se Stuttgart stal hlavním místem setkání pokrývačské a tesařské komunity, která se vyznačuje nadšením a pozitivními emocemi. Na letošní průmyslovou oslavu bylo pozváno 529 vystavovatelů z 26 zemí, kteří představili své nové produkty 51 000 návštěvníkům.

„Fantastický", „skvělý", „nesmírný nápor návštěvníků", „veletrh plný nadšenců" – všichni zúčastnění souhlasí s tím, že DACH+HOLZ International 2024 byla velká průmyslová oslava a měla u návštěvníků obrovský úspěch . Od 5. do 8. března představilo své produkty a služby 529 vystavovatelů z 26 zemí v šesti výstavních halách a na velkých venkovních plochách. 51 000 návštěvníků oslavilo místo setkání s velkým nadšením. „Po čtyřech letech jsme si mohli užít DACH+HOLZ v obvyklé velikosti a bez omezení. Ve výstavních halách bylo jasně patrné nadšení z oboru a síla řemesel," uvedl předseda představenstva Dieter Dohr. Představenstvo GHM Gesellschaft für Handwerksmessen. „Návštěvníci byli nezastavitelní i přes stávku na železnici. Nechtěli přijít o své průmyslové setkání."

Dobrá nálada i přes stavební boom


Tato radost se promítla i do hodnocení v anketě vystavovatelů: 95,3 procenta respondentů dalo veletrhu nejlepší hodnocení a 81,5 procenta stále považuje DACH+HOLZ za akci, kterou musíte navštívit. Zatímco předpovědi pro stavebnictví jsou spíše chmurné, knihy zakázek v sektoru řemeslné výroby zůstávají plné. Zejména sektory stávajících budov a rekonstrukcí střech zažívají boom. „Optimismus obchodu byl na DACH+HOLZ International hmatatelný a dodal výrobcům z oboru obrovskou motivaci," uvedl ředitel veletrhu Dieter Dohr.

„Během konverzací na veletrhu se ukázalo, že pokrývači, tesaři a klempíři dokážou uspokojit potřeby, které jsou v současné době v oboru velmi žádané, a to i přes všeobecnou nejistotu ve stavebnictví." příznivá hodnocení návštěvnické struktury: 96,2 procent z nich ocenilo kvalitu návštěvníků a 91,1 procenta uvedlo, že na veletrhu dokázali oslovit své nejdůležitější cílové skupiny.

Prezident ZVDH Dirk Bollwerk k tomu řekl: „Tento veletrh měl pro mě hned od začátku něco magického. Krátce po zahájení byly sály plné lidí, kteří si něco zkoušeli, povídali si a diskutovali. Bylo cítit opravdové nadšení, a to jak mezi návštěvníků a vystavovatelů, která trvala až do závěrečného dne, k tomu pomohl unikátní doprovodný program, který se věnoval důležitým tématům, jako je udržitelnost, digitalizace, bezpečnost a ochrana zdraví při práci a jsem si jistý, že tento veletrh bude rezonovat ještě dlouho!"

DACHHOLZ 2024 ZHODNOCENÍ AKCE_6

Foto: DACH+HOLZ

Inovace: udržitelnost v centru pozornosti


„DACH+HOLZ International 2024 poskytl důležitý impuls pro šetrné a udržitelné stavebnictví. Je také indikátorem příznivé ekonomické situace v dřevostavbách. Mnoho inovací a nových produktů bylo velmi dobře přijato. Obzvláště mě těší, že více a více start-upů využívá veletrh k prezentaci nových nápadů pro klimaticky neutrální výstavbu, mimo jiné," zdůraznil Peter Aicher, předseda Holzbau Deutschland.

Ve Start-Up Area v hale 8 představilo 23 společností své novinky ve vývoji produktů. Start-Up Award tentokrát získala společnost Gramitherm Europe SA. Společnost z Belgie vyrábí izolační desky z luční trávy a jejich udržitelný výrobní proces přesvědčil odbornou porotu. „Jsme malá, mladá společnost a Start-Up Area pro nás byla perfektní příležitostí představit náš nový produkt stavebnímu řemeslu. Jsme potěšeni, že jsme získali ocenění, protože chceme zlepšit udržitelnost a ukázat jednoduché prostředky čeho lze dosáhnout," řekl Anthony Moussu, technický konzultant společnosti Gramitherm.

Největší roli v zájmu návštěvníků hrály produktové skupiny pro šikmé a ploché střechy, dřevo a dřevostavby, ale i zařízení, stroje a nářadí. Mimořádná pozornost byla ale letos věnována i soláru technologických řešení. Jen necelých 20 procent návštěvníků uvedlo, že se o tento sortiment na veletrhu zajímali, což je o 11 procent více než v roce 2020.

DACHHOLZ 2024 ZHODNOCENÍ AKCE

Foto: DACH+HOLZ

Skvělá odezva na poradenství v sociálních sítích


Využívání sociálních sítí hraje v odborných řemeslech stále důležitější roli. 73,7 procenta návštěvníků uvádí, že je pro ně důležitá komunikace prostřednictvím kanálů sociálních médií. Zde 52,9 procenta respondentů primárně používá Instagram jako kanál – to je téměř o 20 procent více než v roce 2020.

Široká škála rad čekala na návštěvníky veletrhu v novém Social Media Workspace v hale 6. Mimo jiné byly nabídnuty tipy, jak úspěšně pohoršovat se nad kvalifikovanými obchodními firmami na sociálních sítích a jak produkovat vysoce kvalitní obsah, který zajistí dosah.

Novinkou veletržního programu byly také konzultace na sociálních sítích. Expertní influenceři z oboru byli k dispozici, aby podnikům poradili a poskytli jim cenné rady, jak optimalizovat jejich online přítomnost. Bezplatné konzultace byly plně obsazeny v krátkém čase.

DACHHOLZ 2024 ZHODNOCENÍ AKCE_5

Foto: DACH+HOLZ

DACH+HOLZ International 2024 z jiné perspektivy


  • Jennifer Konsek a Stephan Pöschl, tváře DACH+HOLZ International 2024, urazili během čtyř dnů veletrhu dohromady celkem 80 kilometrů.
  • Národní tým pokrývačů a tesařů společně školil na veletrhu celkem asi 80 hodin.
  • Letos navštívila veletrh skupina 35 „Dachdeckermädelz" (pokrývačských dívek) – více než kdy předtím a na Mezinárodní den žen po všechny dny!
  • Čtvrteční průmyslový večer veletrhu slavilo kolem 600 lidí.
  • Vystavovatelé uspořádali celkem 23 stánkových večírků.
  • Komunita zaslala 26 návrhů skladeb pro seznam skladeb DACH+HOLZ.
  • Více než polovina návštěvníků veletrhu byla mladší 40 let.

Příští veletrh DACH+HOLZ International 2026 – veletrh šetrného stavebnictví: opláštění budov a dřevostavby – se podle plánu uskuteční od 24. do 27. února 2026 v Kolíně nad Rýnem. Více informací už jsou k dispozici.

DACHHOLZ 2024 ZHODNOCENÍ AKCE

Foto: DACH+HOLZ

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop