Změňte život na terase, kupte si venkovní pohovku

Změňte život na terase, kupte si venkovní pohovku

Komerční sdělení | Středa, 27. květen 2020 |

Přidat na Seznam.cz

Už máte na zahradě nebo na terase stolek, u kterého si v klidu vychutnáváte odpolední kávu nebo něco dobrého z grilu, ale hledáte kus nábytku, na kterém byste si skutečně odpočinuli? Zapomeňte na ohrané lavičky a houpačky a kupte si venkovní pohovku, která vám může změnit život. Jak, to prozradí produktový specialista Matěj Tomek z firmy Innex.


Matěji, jak si máme představit takovou venkovní pohovku? V čem je stejná, a v čem se liší od té, kterou máme všichni doma v obýváku?

Naším heslem je „Změňte život na terase" – a to naše venkovní sedačka opravdu udělá. Obrazně řečeno, přesunete svou čalouněnou pohovku z obýváku ven, kde můžete naplno užívat letního slunce a čerstvého vzduchu. Nejsou to ale jen pohovky, jsou i křesla, jídelní židle, jídelní stoly, konferenční stoly aj.

Jeden zásadní rozdíl oproti interiérové sedačce tu ale je, sedačka je odolná vůči povětrnostním podmínkám a vydrží teploty v rozmezí -30 °C až +70 °C. Látky lze vystavit přímému slunci, a to díky jejich UV rezistenci, zároveň pohovka překoná těžké lijáky i sníh.

Co bychom měli zvážit při jejím výběru?

Určitě je důležité si nejdříve ujasnit, jaký účel má venkovní sezení splnit a jak velký venkovní prostor máte k dispozici. Záleží, jestli chcete trávit na zahradě dlouhé letní dny a večery s přáteli či rodinou nebo jestli sezení má sloužit jako ideální místo ke čtení knihy, ranní kávě či jakékoli formě odpočinku.

V naší nabídce je několik různých kolekcí a modelů, které jednotlivě nabízejí různý komfort a zážitek z jejich užívání.

Jde ji umístit i na trávu nebo pod ní musíme vybudovat pevný podklad?

Určitě není problém umístit nábytek na trávník, je třeba ale tomu přizpůsobit výběr vhodné kolekce nábytku.

Z dlouhodobého hlediska a pohodlnosti užívání vždy ale doporučujeme mít pevný podklad. Jelikož není třeba nábytek uklízet v mimosezónním období, pevný podklad vytvoří pak vhodné podmínky pro to, abyste mohli nechat nábytek venku i v zimě, a využívat ho tak i v krásný, zimní, slunný den.

Venkovni pohovka Flex, dostupne v showroomu INNEX

obr.: Venkovní pohovka Flex je dostupná v showroomu INNEX.


Jaké jsou výhody zahradních pohovek?

Největší výhodou je rozhodně odolnost proti jakýmkoli povětrnostním podmínkám. Oproti většině venkovního nábytku jsou naše sedačky přizpůsobeny k tomu být 365 dní v roce venku, a jsou tak kdykoli připraveny nabídnout svému majiteli pohodlný odpočinek na čerstvém vzduchu.

Další výhodou je rozhodně pohodlí, lehká údržba a samozřejmě design, který je nadčasový, ale zároveň extrémně funkční.

Jsou venkovní pohovky opatřeny nějakým speciálním potahem odolným vodě, špíně atd.?

Potahové látky udrží lehké mrholení na povrchu a silnější déšť propustí s tím, že voda odteče – a z vlastní zkušenosti vím, že i po silnějším dešti dokáže být pohovka do hodiny opět suchá a připravena k užívání.

Prach, pyl a jinou špínu lze lehce omýt silnějším proudem vody z hadice, případně jsou potahy snadno snímatelné a pratelné.

Jak je potřeba takovýto kus nábytku udržovat?

Venkovní nábytek, který máme v nabídce, není třeba nijak zvlášť udržovat. Zde záleží hlavně na tom, jakou zvolíte kolekci nábytku. Máme kolekce čalouněné, kovové, ale i dřevěné.

Každá z těchto kategorií má samozřejmě svůj vlastní způsob vhodného udržování. Nejnáročnější na údržbu je dřevěná kolekce z teakového dřeva. Naopak čalouněné kolekce jsou téměř bezúdržbové.

My v nabídce máme certifikované prostředky na údržbu přímo od výrobce a samozřejmě poskytujeme i veškerý servis.

Venkovni pohovka Cascade, dostupne v showroomu INNEX

obr.: Venkovní pohovka Cascade je dostupná v showroomu INNEX.


Co skladování v zimě, je i tohle nějak chytře vyřešeno?

Nábytek je vyráběn tak, že může být venku celoročně vystaven jakémukoli počasí, tím se ideálně řeší problém případného uskladnění, pokud bydlíte ve městě a máte byt s terasou bez skladových prostor.

Zároveň každá kolekce má vlastní potahy, které je možné zakoupit, a využívat je tak v mimosezónním období pro lepší ochranu a delší životnost nábytku.

Lze si venkovní pohovku nebo křeslo pořídit i třeba na balkon nebo terasu? Nebudou moc těžké?

Určitě! Nábytek je tvořen pevnou konstrukcí, ale z takových materiálů, aby umožnily právě využití na terasách a balkonech ve městě.

Obrovskou výhodou je, jak jsem již zmiňoval, odolnost vůči celoročním povětrnostním podmínkám, a tedy bez nutnosti jakéhokoli skladování v zimních měsících. Což jistě ocení hlavně majitelé bytů bez větších úložných prostor.

Na závěr, Matěji, máte nějaký vlastní tip, co se týče venkovního sezení a trávení času na zahradě či terase?

Já sám sebe považuji za člověka, který dokáže vytvořit teplo a pocit domova na jakémkoli místě na světě. Jsou to právě detaily a drobnosti, který takový pocit vytváří – a i na ty jsme mysleli v naší nabídce.

Pokud se rozhodnete investovat do venkovního nábytku, v nabídce máme i venkovní koberce, lampy, svícny a jiné doplňky, které vytvoří z vaší terasy místo, kam se budete vy a vaši nejbližší velmi rádi vracet, a trávit tak společné chvíle.

Venkovni sedacka Zendo, dostupna v showroomu INNEX

obr.: Venkovní sedačka Zendo je dostupná v showroomu INNEX.

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Nábytek a doplňky”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop