Toužíte po vestavěné skříni? Zde je 5 tipů, které vám ušetří starosti s jejím budováním

Toužíte po vestavěné skříni? Zde je 5 tipů, které vám ušetří starosti s jejím budováním

Komerční sdělení | Úterý, 23. únor 2021 |

Přidat na Seznam.cz

Jen málokterá domácnost se dnes obejde bez vestavěné skříně. Je to praktická záležitost, která vypadá dobře a šetří váš prostor. Poradíme vám, jak se vyvarovat některým chybám a na co si dát pozor, aby vše dopadlo dle představ.


1. Rozměry jsou v tomto případě klíčové! Změřte si šířku a výšku prostoru, kde vestavěná skříň bude

Rozmyslete si, na co vše bude skříň sloužit, co vše do ní budete ukládat a zda využijete tyče nebo police, popřípadě kombinaci obojího. Skříň může být vysoká až 280 cm. Hloubka skříně s posuvnými dveřmi je ideálně mezi 65 a 70 cm. Nezapomeňte, že na posuvné dveře je nutné z celkové hloubky odečíst zhruba 8 až 10 cm. Pokud volíte panty, bude stačit 60 cm.

vestavena-skrin-ulozny-prostor


2. Volba materiálu vestavěné skříně

Při volbě materiálu máte na výběr dřevo nebo lamino. Samozřejmě je dřevo dražší variantou. Nicméně v případě výběru dekoru mezi nimi prakticky nenajdete rozdíl, a proto je zde volba čistě na vás. Pokud zvolíte lamino pro neviditelné části skříně a dřevo pro ty viditelné, můžete výrazně ušetřit.

vestavena-skrin-zavrena


3. Pozor na rámy u posuvných dveří

Zde můžete volit mezi hliníkem či ocelí. Rámy z hliníku jsou velice tiché a při posouvání nevydávají téměř žádný zvuk. Proto se hodí ideálně do ložnice, nebo prostě tam, kde nechcete být příliš hluční. Navíc hliník vypadá velice elegantně a má dlouhou životnost.

vestavena-skrin-otevrena


4. Vhodná šířka dveří

Je několik pravidel, na které je třeba při volbě šířky skříně myslet. Pro zajištění stability volte šířku mezi 45 až 50 cm. Pokud se jedná o standartní skříně, maximální šířka je zde 120 cm. U větších dveří je nutné počítat i s vyšší váhou a větším rámem.

vestavena-skrin-v-pokoji


5. Časté chyby při zařizování vestavěné skříně

  • Nešetřete na materiálu. Rozhodně ne, co se dveří týče. Budou se posouvat i několikrát za den, a proto by měly něco vydržet.
  • Příliš malá hloubka skříně. Ne vždy je možné hloubku udělat dle představ, ale pokud to jen trochu jde, volte 70 cm a více. V opačném případě může dojít i k poškození oblečení, které se může zachytávat při otevírání skříně o dveře.
  • Nenechte se ovlivnit. Jděte do toho, co se líbí především vám a dělejte minimálně kompromisů. Vestavěná skříň, je dlouhodobá záležitost, která by měla být nejen funkční, ale i líbivá.

Zajímá mě více informací o vestavěné skříni a nábytku na míru →

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Nábytek a doplňky”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop