Fasádní obklady James Hardie – dlouhá životnost, perfektní vzhled a snadná montáž

Fasádní obklady James Hardie – dlouhá životnost, perfektní vzhled a snadná montáž

Komerční sdělení | Pondělí, 05. září 2022 |

Přidat na Seznam.cz

Obkladové desky HardiePlank® a velkoformátové panely HardiePanel® z vláknocementu od společnosti James Hardie Europe propůjčí budovám jedinečný charakter. Navíc jsou odolné vůči povětrnostním vlivům, mají dlouhou životnost a jsou k dostání v různých strukturách, stejně jako v bezpočtu barev.

Vláknocementové fasádní obklady James Hardie se vyznačují vysokou pevností, trvanlivostí a mnohostranností použití. Vláknocement se vyrábí z přírodních materiálů – celulózových vláken, portlandského cementu, písku a vody. K těm se přidává malé množství chemických přísad, které všem produktům propůjčují jedinečné vlastnosti a dlouhou životnost.

Srovnejte si vlastnosti dřevěných palubek a vláknocementu JamesHardie®


Zatímco dřevěné obklady časem podlehnou povětrnostním vlivům, vláknocementové obklady z obkladových desek HardiePlank® nebo panelů HardiePanel® jsou vůči vodě a plísním odolné. Vláknocement je také odolný vůči UV záření, jeho vzhled nikdy nevybledne, navíc se nesmršťuje, nepraská a nedeformuje. Odolává i vůči zetlení a kroucení. Dřevo přitom vykazuje ve srovnání s vláknocementem až desetkrát větší objemové změny.

U dřeva je také nutno počítat s nátěry každých 3–5 let, obkladové desky HardiePlank® mají až 15-letou záruku na povrchovou úpravu. Dřevěné obklady ohrožují i škůdci a houby, vláknocementové obklady se však těchto rizik obávat nemusí. Tento ekologický stavební materiál je nenáročný na údržbu a díky nízké hmotnosti (plošná hmotnost je 11,2 kg/m2, objemová hmotnost pak 1 300 kg/m3) je snadná i jeho montáž. Všechny produkty JamesHardie® jsou navíc nehořlavé (třída reakce na oheň: A2, s1-d0).

DrevoaStavby.cz | Fasádní obklady JamesHardie

Odvětrávané fasády s vláknocementovým obkladem jsou energeticky účinné, trvanlivé a ekonomicky efektivní


Díky konstrukčnímu oddělení izolace a opláštění s ochranou před vlivy počasí jsou předsazené odvětrávané systémy energeticky účinné, trvanlivé a ekonomicky efektivní. Konstrukce tohoto fasádního systému navíc zajišťuje, že vlhkost je trvale odváděna stoupajícím prouděním vzduchu a stěna zůstává suchá. To nejenže chrání celou konstrukci, ale také garantuje funkčnost izolační vrstvy.

Propracovaný systém také chrání tepelnou izolaci před účinky počasí. Dokonce i během krupobití zůstává systém a povrch nepoškozený. Další výhodou odvětrávaných fasád je, že se v létě nepřehřívají. Vícevrstvý sendvičový systém aktivně napomáhá v útlumu hluku například z rušných komunikací.

DrevoaStavby.cz | Fasádní obklady JamesHardie

Fasádní obklady HardiePlank® – krásné jako dřevo, trvanlivé jako beton


HardiePlank® nabízí spojení přírodní krásy dřeva s trvanlivostí a bezúdržbovostí vláknocementu James Hardie. Rozměry obkladů HardiePlank® jsou 3 600 × 180 × 8 mm a montáž může probíhat horizontálně (například klasicky jako překládaná fasáda) nebo vertikálně. Obklady umožňují flexibilní možnosti úpravy vnější fasády a hodí se pro fasádní obklad rodinných a bytových domů nebo designové fasády. Pomocí Gecko přípravku je zvládne montovat jeden člověk a jejich předností jsou také bezprašné a přesné přířezy.

DrevoaStavby.cz | Fasádní obklady JamesHardie

Velkoformátové řešení fasády s fasádními obklady HardiePanel®


Rozměry těchto vláknocementových obkladů jsou 3 050 × 1 220 × 8 mm. Tyto velkoformátové obklady nachází uplatnění na obkladech štítů, na úsporných fasádách objektů pro občanskou výstavbu nebo zavěšených odvětrávaných fasádách. Panely se rychle montují, není zapotřebí předvrtávání a jsou certifikovány podle ČSN EN 12467 pro použití jako odvětrávaný vnější obklad.

Barvy a textury fasádních obkladů


James Hardie nabízí u svých fasádních obkladů harmonickou, elegantní barevnou paletu s celkem 21 barvami, rozdělnými do pěti moderních a stylových barevných světů – vybrat si můžete odstíny z teplých, šedých, studených, neutrálních a svěžích barev. HardiePlank® a HardiePanel® fasádní obklady jsou nabízeny v hladkém provedení a struktuře dřeva.

DrevoaStavby.cz prodejny WOODCOTE

obr.: Produkty James Hardie pořídíte v prodejnách sítě Woodcote.

Více informací o fasádních obkladech James Hardie→

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Fasády”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop