Tyto příhradové dřevěné vazníky jistě ocení každý stavebník dřevostavby

Tyto příhradové dřevěné vazníky jistě ocení každý stavebník dřevostavby

Komerční sdělení | Úterý, 15. září 2020 |

Přidat na Seznam.cz

Jako alternativu k tradičně vázaným dřevěným krovům volí v poslední době čím dál více stavebníků příhradové vazníky. Jsou vhodné zejména tehdy, potřebujeme-li vyřešit střešní konstrukci u dřevostavby rychle a bez ohledu na roční období, snížit náklady na stavbu nebo zastřešit atypický půdorys.

Jednou z největších výhod dřevěných vazníků je možnost použití u staveb prakticky všech tvarů a velikostí. Díky tomu jsou využívány při stavbách nejen rodinných domů a dřevostaveb, ale také obchodních, průmyslových a sportovních objektů nebo skladových hal. Obecně se má za to, že v případě vazníkové střešní konstrukce není možné využít podkrovní prostor. Šikovné konstrukční řešení si však s tímto nešvarem umí poradit, pokud si pro jeho realizaci vyberete zkušeného dodavatele jako je v tomto případě firma KASPER CZ.


Poctivé tesařské řemeslo ve spojení s nejmodernější technologií

Trutnovská firma KASPER CZ se již více než čtvrtstoletí zabývá poctivým tesařským řemeslem, prováděným tím nejmodernějším způsobem za pomocí inovativních technologických procesů. Vyrábí a dodává všechny typy dřevěných nosných konstrukcí jak pro rodinné domy i dřevostavby, tak i pro nejrůznější atypické projekty.

Pro výrobu vazníkových dřevěných konstrukcí využívá ve značné míře hoblované sušené řezivo ze švédských smrků. Pravidelně investuje do strojního vybavení, architekti a projektanti, se kterými spolupracuje, využívají nejmodernější software a pro své realizace hledá neustále inovativní a nejefektivnější řešení. Díky těmto zásadám společně s profesionálním přístupem ke každé zakázce realizuje firma stovky zastřešení rodinných domů a dřevostaveb ročně a je podepsaná i pod mnoha dalšími jedinečnými projekty.

Zastřešení-rodinného-domu-v-Jenišovicích-tvoří-vazníky-z-hoblovaného-řeziva-S4S-které-majitelům-přináší-úložný-prostor

obr.: Příklad zastřešení rodinného domu v Jenišovicích, kdy střešní konstrukci tvoří vazníky z hoblovaného řeziva S4S, které majitelům přinesou dostatek úložného prostoru. Foto: KASPER


Zkušený dodavatel prostorem neplýtvá

S dřevěnými vazníky od KASPER CZ se dnes nemusíte vzdát podkrovních prostor ve svém domě ba naopak můžete využít každý možný centimetr.

„S úložnými prostory se snažíme pracovat u každé zakázky – získat prostor pro skladování lehkých sezónních věcí (do 75 kg / m2) nebývá problém téměř u žádného domu se sedlovou ani s valbovou střechou. V ideálním případě dosáhneme toho, aby se v podkroví člověk mohl postavit a neuhodil se do hlavy. To se podaří, pokud má střecha sklon alespoň 20 stupňů a rozpon kolem 9–10 metrů, což běžné rodinné domy zpravidla splňují. Pro menší rozpony vzniká nižší úložný prostor, který je také dimenzován na uskladnění věcí. Je třeba počítat s tím, že se v něm nejspíše budete muset pohybovat po kolenou, ale i tak tento prostor využijete," vysvětluje Lenka Míková, vedoucí obchodu společnosti KASPER CZ a dodává: „Je-li potřeba zvýšit užitnou nosnost na 100 nebo 150 kg / m2, dokážeme takový požadavek vyřešit zvýšením dimenze spodního pasu vazníku. Cena konstrukce tím vzroste, ale nijak skokově – jedná se o nárůst v jednotkách procent."

Prostor v podkroví dřevostavby lze v případě vazníkové konstrukce od KASPER CZ využívat dokonce i jako obytný. „Obytná podkroví je možné navrhovat ve chvíli, kdy má výsledná střecha o něco vyšší sklon, zpravidla 35–40 stupňů. V takových případech je vazník jinak vypletený, prostor v něm slouží jako plnohodnotná obytná plocha a standardně počítáme s užitným zatížením 150 kg / m2," vysvětluje možnosti vazníkových konstrukcí Lenka Míková.

vazník1

obr.: Příklad dřevěného střešního vazníku na střešní kosntrukci. Foto: KASPER


KASPER: Spolehlivý dodavatel širokého portfolia služeb

Na společnost KASPER CZ se tedy mohou zákazníci obracet jako na jednoho z nejvyhledávanějších dodavatelů střešních konstrukcí, a to ať už se rozhodnou pro dřevěné vazníky se styčníkovou deskou nebo klasický krov. Kromě cílových zákazníků však své služby nabízí i profesionálům z oboru.

Ti mohou využít například možnosti vypracování kompletního návrhu nosné konstrukce včetně statické analýzy nebo vypracování prováděcí dokumentace krovu. Zájemci si dále mohou od této firmy odkoupit dílčí prvky konstrukce, nosné stěnové rámy a panely pro dřevostavby.

V-případě-rodinného-domu-v-Dolní-Dobrouči-s-projektovaným-spádem-střešních-rovin-30-stupňů-by-bylo-možné-podkroví-využít-i-jako-obytné kopie

obr.: Příklad projektovaného spádu střešních rovin 30°, kdy by bylo možné u rodinného domu využít podkroví i jako obytné. Foto: KASPER

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Střecha”

Více článků »

  • Banner

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop