Roubenka na klíč jako bungalov ve tvaru "L"

Roubenka na klíč jako bungalov ve tvaru "L"

Dana D. Daňková | Pátek, 28. srpen 2020 |

Přidat na Seznam.cz

Majitelé dřevostaveb vyznávají různé konstrukční pojetí či rozmanitou úpravu dřeva, proces rozhodování a realizace domu je pro ně obvykle velmi emotivním obdobím. A jedno mají společné – všichni své domy milují. Milována svými obyvateli je i roubenka ve východních Čechách.


Nakonec zvítězila roubenka

Když její obyvatelé uvažovali o stavbě domu, původní inspirací byl srub, který je zaujal na první pohled. Stál na kraji vesnice, okolo louka, nedaleko rybník, les, prostě romantika. Požádali majitele o informace a brzy měli jasno. Dřevostavbu ano, avšak ne srub ani sendvičovou dřevostavbu, ale roubenku z poctivého syrového masivního dřeva.

V rozhodnutí je utvrdila i návštěva stavební firmy Haniš srubové domy. A protože také pozemek, který měli, byl pro stavbu domu z masivního dřeva vhodný, nebyl důvod otálet. Smrkové dřevo bylo vytěženo v únoru 2012 v Orlických horách, v červnu se začalo stavět, dům byl dokončen a předán v září téhož roku.

roubenka-u-jezirka-pohled-ze-zahrady

Foto: Martin Zeman

roubenka-u-jezirka-strana-roubenky

Foto: Martin Zeman

roubenka-u-jezirka-zahrada

Foto: Martin Zeman

roubenka-u-jezirka-jezirko


"Vodní prvek je v zahradě důležitý. Tohle jezírko je již druhé v pořadí, první zničila před dvěma lety povodeň..."


roubenka-u-jezirka-roubenka-s-jezirkem

Foto: Martin Zeman

roubenka-u-jezirka-terasa

Foto: Martin Zeman

roubenka-u-jezirka-garaz

Foto: Martin Zeman


Interiér na míru

Aby zůstal zachován charakter masivního dřeva, je veškerý nábytek vyrobený na míru v jednotném stylu. Ovšem dřevo potřebuje prostor nejen venku, ale i uvnitř, vhodným a praktickým místem k ukládání věcí je tedy ještě komora. Poněkud méně praktická je pro majitele rohová vana pro dva na pohled krásná a efektní, koupel však není to pravé ořechové vana neposkytuje slibované pohodlí a spotřeba vody je vysoká. Dnes by se rozhodli pro oválnou. Ale kdoví, co není, může být.

Nedostatky vany napraví sprchový kout dostatečně velký a bezbariérový. V sezóně je k dispozici také koupací jezírko na zahradě. Objem dřeva v interiéru odlehčují bílé stěny spolu s moderním lakovaným nábytkem, interiér je dořešen i v detailech. Nejen funkčně, ale i dekorativně pak působí prosklené posuvné dveře vedoucí z chodby do společenské místnosti s kuchyní, jídelnou a obývacím pokojem, nebo polínka dřeva vyskládaná v mezeře mezi krbem a stěnou.

roubenka-u-jezirka-chodba

Foto: Martin Zeman

roubenka-u-jezirka-kamna-a-chodba

Foto: Martin Zeman

roubenka-u-jezirka-obyvaci-cast

Foto: Martin Zeman


srubyaroubenky-casopis-titulka-3-2020-200x238-tinified

Další inspiraci najdete v časopise sruby&roubenky 3/2020

Objednejte si krásně vonící výtisk časopisu s kvalitními fotografiemi pouze za 69 Kč

koupit časopis

 

roubenka-u-jezirka-obytny-prostor

Foto: Martin Zeman

roubenka-u-jezirka-knihovna

Foto: Martin Zeman

roubenka-u-jezirka-koupelna

Foto: Martin Zeman


Prohlédněte si tuto netradiční roubenku v krátkém fotovideospotu


mail-ico-poptavka

Máte slabost pro roubenky a chtěli byste v ní bydlet? Zašlete dodavateli dotaz nebo nezávaznou poptávku!

Firma HANIŠ srubové domy s.r.o. je rodinná firma, která se zabývá stavbou celomasivních dřevěných srubů z ručně opracované kulatiny (kanadské sruby) a z hraněného masivu (roubenky, dřevěnice). Za svou více než 14letou historii vybudovala pověst renomované firmy, která má za sebou více než 320 úspěšných realizací, a především spokojených zákazníků. Jako jediná v České republice používá bez příplatku zcela výjimečný, výrobně velmi náročný způsob ručního zpracování srubové kulatiny. Jejich stavby jsou plně certifikovány a standardní záruční doba je 60 měsíců.

Zaslat dotaz nebo nezávaznou poptávku

 

Ing. Dana D. Daňková

Ráda přicházím věcem na kloub, z čehož mé okolí někdy ztrácí nervy :-), a ráda se učím, v životě i v práci potřebuji tvořivost. Zajímá mne architektura, stavební technologie a funkční design

Nejnovější články autora

Vaše komentáře (1)

Nejnovější články v kategorii “Návštěvy dřevostaveb”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop