Interiérové OSB desky - oblíbený dekorační prvek

Interiérové OSB desky - oblíbený dekorační prvek

Komerční sdělení | Úterý, 10. září 2019 |

Přidat na Seznam.cz

OSB desky jsou vhodné nejen při samotné stavbě dřevostaveb. Estetický dojem vzbuzují i v interiéru. Robustní, s dlouhou životností a mnohostranným využitím: OSB desky jsou díky svému strukturovanému a hrubému vzhledu stále oblíbenější pro samotné stavby, ale i jako součást vnitřního vybavení interiérů.

OSB deska - více než jen dřevotříska


OSB desky jsou vyrobeny z tenkých, podélně orientovaných třísek vázaných syntetickou pryskyřicí. Jsou třívrstvé a díky směrově rozprostřeným třískám v horní a střední vrstvě mají vynikající technické vlastnosti.

Pro výrobu EGGER OSB desek se používá čerstvá kulatina z místních, udržitelně obhospodařovaných lesů. Tyto desky jsou využívané především v dřevostavbách. Ale jejich použití je daleko univerzálnější: OSB desky jsou také oblíbeným dekoračním prvkem. Místnostem totiž propůjčují zvláštní styl.

Například taková postel může díky nim velmi rychle získat nový vzhled: Stačí jednoduchá výměna čelního panelu za OSB desku.

nabytek-z-osb-desek-interier-loznice-postel

obr.: Čelo z OSB desky dodá posteli jedinečný a originální vzhled. Foto: Shutterstock

Nábytek z OSB desek


Sháníte originální nábytek? Nechte si jej vyrobit dle svých představ z OSB desek. Vsadíte tak na robustní materiál, který je navíc cenově dostupný. Nábytek z OSB desek je k vidění také v koupelnách. V hostelu „Away" v Lyonu například oživili strohost bíle zařízené koupelny umyvadlovou skříňkou z OSB desky. Hostel „Away" vsadil na přirozený, teplý vzhled dřeva i v jiných místnostech.

nabytek-z-osb-desek-interier-koupelna-hostel-away

obr.: Nábytek z OSB desek je k vidění také v koupelnách. Foto: Frenchie CRISTOGATIN

steny-z-osb-desek-interier-loznice-hotel-tirol-lodge-ellmau

obr.: V pokojích hotelu Tirol Lodge Ellmau vyniká struktura OSB desek díky použití bílého laku. Foto: Albin Niederstrasser

Podlaha z OSB desek


OSB desky lze použít jako stabilní podlahu, která se pokládá přímo na izolaci kročejového hluku nebo na nosný rošt. Desky položené systémem perodrážky vypadají velmi atraktivně i bez další podlahové krytiny. Povrch OSB desek by měl být za tímto účelem ošetřen vhodnou povrchovou úpravou. Taková podlaha se hodí jak do obytných, tak i užitných prostor.

Coworkingový prostor Habita sází na světlý design desek EGGER OSB 3, které navozují velmi příjemnou atmosféru. Použité OSB desky se dokonale hodí k industriálnímu vzhledu celého coworkingového prostoru.

podlaha-z-osb-desek-interier-habita-coworking-istanbul

obr.: OSB desky perfektně doplňují industriální vzhled. Foto: Murathan Varol

Design stěn z OSB desek


S bílou lazurou, s barevným lakem nebo v přírodním provedení – OSB desky propůjčují stěnám skutečně krásný vzhled. Běžně jsou desky na vnitřních stěnách zakryty většinou sádrokartonovými nebo sádrovláknitými deskami. Ale i samotné surové desky zajišťují vysokou stabilitu, optimální ochranu proti hluku a jedinečný vzhled. Stěny z OSB desek opatřených bílou lazurou v sídle společnosti EGGER působí světlým a přívětivým dojmem.

osb-desky-v-interieru-design-sten-bila-lazura-kancelar-sidlo-egger

obr.: Stěny z OSB desek s bílou lazurou v sídle společnosti EGGER vytváří příjemné a světlé prostředí. Foto: FRITZ EGGER GmbH & Co. OG

OSB desky jako ucelený koncept


I zde je patrná všestrannost OSB desek: Dům „All I Own House" sestává ze tří mobilních OSB korpusů, které se nechají různě prostorově uspořádat. Cílem tohoto projektu z dílny architektů PKMN je vyjádření osobnosti majitelky Yolandy. Yolanda je člověk, který se nikdy nezastaví. A spolu s ní se přesouvá i její nábytek. Rychle tak mohou vzniknout různé místnosti, jako je pracovna, ložnice, kuchyně, šatna, obývací pokoj nebo koupelna. Yolanda využívá svůj dům „All I Own House" pro vyjádření své jedinečné osobnosti. OSB desky jsou v tomto případě ideálním pomocníkem. Nejen, že jsou funkční, navíc ale i dobře vypadají.

osb-desky-v-interieru-nabytek-z-osb-desek-mobilni-osb-korpusy-all-i-own-house

obr.: OSB desky jsou funkční a svým způsobem krásné. Foto: PKMN architectures; Javier de Paz García

osb-desky-v-interieru-nabytek-z-osb-desek-podlaha-z-osb-desek-mobilni-osb-korpusy-all-i-own-house

obr.: OSB desky jsou funkční a svým způsobem krásné. Foto: PKMN architectures; Javier de Paz García

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Design”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop