Adresář firem - reference

Tisk

Majitel dřevostavby od firmy Haas Fertigbau by stavěl hned znovu

Komerční sdělení | Pondělí, 04. prosinec 2017 |

Přidat na Seznam.cz

jubil 2Samozřejmě se stejným dodavatelem. Ostatně stavět dřevostavbu jako manželé Karlínovi by asi chtěl po přečtení tohoto článku každý.

Manželé Karlínovi bydleli v centru Brna v bytě v osobním vlastnictví, který si koupili krátce před svatbou. Necelé dva roky po svatbě se jim narodilo dítě a bylo zřejmé, že si budou muset začít hledat nové bydlení. Stávající byt byl optimální pro dva lidi, ale pro rozrůstající se rodinu už nestačil. Zvažovali koupit větší byt nebo postavit nový, případně koupit již postavený rodinný dům.

jubil 1Dřevostavba od dodavatele Haas Fertigbau měla jednoznačně pozitivní reference

Při hledání narazili na vhodný pozemek v Hrušovanech u Brna, kde vznikala nová lokalita. Začal tedy výběr vhodného domu. Kamarádka paní Karlínové už v domě Haas Fertigbau bydlela a z její strany měli oba manželé jednoznačně pozitivní reference. Pan majitel si nezávisle na jejím hodnocení poměrně podrobně prošel internet a žádné negativní zkušenosti s těmito dřevostavbami nenašel. „Byla to jedna ze dvou, tří firem na českém trhu dřevostaveb, která měla všechna hodnocení veskrze kladná.", upozorňuje pan Karlín. Volba Haas Fertigbau byla po této rešerši a doporučení přítelkyně paní Karlínové jasná a nastala fáze výběru vhodného domu. Pro majitele byla silným argumentem i záruka 30 let na konstrukci domu, kterou Haas Fertigbau zákazníkům poskytuje.

jubil 3Typový projekt dřevostavby bylo možné individuálně upravit

Manželé se poté potkali s panem Pauločákem, obchodním zástupcem Haas Fertigbau v Brně, začali formulovat své požadavky na nový dům pro jejich rodinu a vybírat vhodné řešení. Karlínovi si společně s obchodním zástupcem prošli nabídku všech typových domů a věděli, že jsou možné i individuální úpravy. „V jednom z katalogů firmy jsem objevil dům, který se nám hodně líbil, ale nebyl to typový dům – firma Haas Fertigbau jej realizovala pro zákazníka v Německu. Vzali jsme jeho podobu za základ a společně s p. Pauločákem jsme jej upravili podle našich představ. Měnili jsme jak vnitřní dispozice, tak i exteriér, ve všem nám projektanti Haas Fertigbau vyšli vstříc. ", říká Martin Karlín. Finální návrh domu se manželům Karlínovým vzhledově i dispozičně líbil, smlouva o dílo pak byla podepsána v létě 2016. V srpnu 2016 obdrželi stavební povolení a pak už šlo vše poměrně rychle. V září se začala betonovat základová deska a v říjnu si stavbu přebírala společnost Haas Fertigbau.

jubil 4Dřevostavba od Haas Fertigbau - vše ve smluvených termínech

V únoru 2017 už manželé nový rodinný dům na klíč přebírali. I v situacích, kdy bylo potřebné improvizovat, vyšli majitelům pracovníci Haas Fertigbau ve všem maximálně vstříc, navíc díky preciznosti a hladkosti celého procesu vše probíhalo ve smluvených termínech. „Co jsem slyšel a četl, na všech stavbách nastávají nějaké komplikace s termíny, tady to vůbec nehrozilo. I po převzetí domu jsme se v situacích, kdy bylo potřeba malé detaily opravit, setkávali s velmi vstřícným přístupem. Ještě se v průběhu letošního roku seřizovala okna, ale to je zcela běžné. Můj celkový dojem z celé stavby je opravdu dobrý – hodně lidí říká, že po stavbě domu už by do toho víckrát nešli, ale pro nás to mělo, až na čekání na stavební povolení, velmi hladký průběh. Klidně bych stavěl i další dům, samozřejmě opět od Haas Fertigbau."


Základem řešení, ze kterého nový rodinný dům manželů Karlínových vychází, je patrový dům Jubilée s dispozicí 5+1, terasou a garážovým stáním. Architektura tohoto rodinného domu se vyznačuje kombinací klasických a moderních prvků. Dům nabízí komfortní bydlení pro čtyřčlennou rodinu a i z tohoto důvodu si jej noví majitelé vybrali. V přízemí je kromě prostorné kuchyně s obývacím pokojem i pokoj pro hosty, v patře pak tři pokoje pro rodiče a jejich děti.

Díky rychlé výstavbě si manželé už v létě roku 2017 mohli plnými doušky užívat komfort nového domu včetně všech výhod, který poskytuje venkovní terasa, bazén a velká zahrada. Krásná příroda, jen několik kilometrů vzdálené nákupní centrum Olympia, Aqualand Moravia či řada vinařství spolu s dalšími atrakcemi okolí Hrušovan jsou spolu s kvalitou jejich nového domu zárukou, že se tady bude celé rodině dobře bydlet.

gotop