ADMD: Slavíme přijetí do Evropské asociace montovaných domů!

Tisk
ADMD: <small>Slavíme přijetí do Evropské asociace montovaných domů!</small>

Dagmar Šimonová | Středa, 10. říjen 2012 |

Přidat na Seznam.cz

Dne 24.9.2012 byla na valné hromadě Evropské asociace montovaných domů ve Vídni přijata ADMD (Asociace dodavatelů montovaných domů), resp. Česká republika, do tohoto sdružení. Korunovalo se tak úsilí ADMD počaté kontaktem v prosinci 2011 na Forum Holzbau 2011 v Garmisch-Partenkirchenu a pokračující prezentací ADMD na výkonné radě EFV dne 29.2.2012 ve Vídni.

domy dnes, typový projekt červený hrádekADMD od této chvíle není již pouze sdružením několika českých firem, ale sdružením, které dokázalo stanovit pro své členství podmínky poskytující záruku kvality spotřebitelům na českém trhu v souladu se strategií EFV, tedy kvalitních výrobců dřevostaveb v Evropě. ADMD získala respekt všech účastných sdružení v EFV. Česká republika zastoupená ADMD byla přijata do EFV společně s Itálií. Přičlenila se tak k těmto státům: Německo, Rakousko, Švýcarsko, Bulharsko, Maďarsko, Irsko, Velká Británie, Švédsko.

K přijetí ADMD do EFV přispěla i certifikace DNK

Dokument národní kvalityADMD splnila náročná kritéria pro přijetí, byla přijata jednomyslně a bez čekací doby, což není na této úrovni obvyklé! Přispěla k tomu zejména unikátní certifikace DNK, která dokáže certifikovat nejenom výrobu, ale i montáž. Unikátnost této certifikace je v možnosti certifikace staveništní montáže.


atrium, linie TREND
Zasedání EFV bylo dvoudenní a konalo se v nádherném prostředí Daun Palace Kinsky. 24.9. se konala valná hromada EFV, 25.9. byly na programu prezentace jednotlivých členských států včetně dvou čekatelů na přijetí, Belgie a Slovenska, dále pak legislativa EÚ, cíle a vývoj EFV do budoucna. Prezentaci ADMD, DNK a aktuální situace v ČR na dvoudenním sezení EFV provedli za ADMD Ing. Oldřich Šebek a Dieter Karg ze společnosti Atrium, s.r.o. Prezentace se setkala s velkým ohlasem, neboť zástupci ADMD odpovídali na nejvíce otázek ze všech prezentujících. Ing. Oldřichu Šebkovi a Dietru Kargovi ze společnosti Atrium, s.r.o. patří velké poděkování za výborně odvedenou práci.

Česká republika bude v roce 2014 hostit zasedání valné hromady EFV

haas, rd harmony 9Přijetím do EFV se dostane ADMD přímé a rychlé informovanosti s ohledem na připravované legislativní kroky evropské novotvorby, jakož i národních svazů účastných v EFV. V tuto chvíli není účast ADMD zatížená jakýmikoliv členskými poplatky. Podmínkou však je, že každá z Asociací uspořádá a financuje zasedání valné hromady EFV, přičemž se jednotlivé státy střídají. V roce 2013 bude hostit toto zasedání Itálie. Na podzim, v roce 2014, bude ADMD (Česká republika) hostitelem valné hromady a dvoudenního setkání asociací z celé Evropy. Čeká ji nelehká úloha, neboť organizace rakouské strany ve Vídni probíhala na velmi vysoké úrovni a byla zcela bezchybná.

Vaše komentáře (2)

Nejnovější články v kategorii “Zajímavosti”

Více článků »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop