Tisk
Ve jménu umění a jógy: <small>malé dřevostavby uprostřed borovic (foto videospot)</small>

Ve jménu umění a jógy: malé dřevostavby uprostřed borovic (foto videospot)

a.janousek | Pátek, 20. duben 2018 |

Přidat na Seznam.cz

Prosvětlené dřevěné budovy najdete na strmém kopci poblíž San Francisca. Svažitý les, ve kterém převažují borovice, nabízí klid a výhled do okolí; blízkost Tichého oceánu se zde bere tak nějak samozřejmě.

Jeden je umělec, malíř, který potřebuje hodně světla a prostoru, zkrátka místo, kde by mohl tvořit a nebyl rušen. Druhý, respektive druhá, z manželského páru, který vlastní rodinný dům v okolí, je nadšena pro jógu a zahradničení. Postavili si dva další menší domy, jejich zálibám a tvorbě může být učiněno zadost, mají vše, co jejich nitra potřebují.

drevostavba pro_yogu

Dřevostavba malíře má prosklené střešní světlíky po celé šířce střechy a je umístěna ve vyšší poloze. Druhá budova pro jógu je níže, zato více schovaná mezi stromy.

Další fotografie si prohlédněte ve foto videospotu

Obě stavby byly umístěny s ohledem na okolí a s co nejmenším zásahem do zalesněného místa. Zelené střechy působí jako přirozená mozaika, zároveň poskytují plochu pro pěstování a další relax.

drevostavba pro_yogu1

"Rozdělení potřeb majitelů na dvě samostatné budovy umožnilo, aby dvě malé konstrukce byly umístěny lehce a s respektem mezi zdejší stromy," říká Feldman Architecture, architektonické studio ze San Francisca.

Budovy jsou využívány také jako místo pro hosty, pokud je třeba. Jejich účel je tím navršen, majitelé jsou spokojeni, příroda zůstala téměř nedotčena.


 půdorysyFotografie: Joe Fletcher

Architekti: Feldman Architecture

Vaše komentáře (1)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Zajímavosti”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop