Časopis sruby&roubenky 4/2016
Tento článek vyšel v: Časopis sruby&roubenky 4/2016
Objednejte si krásně vonící výtisk časopisu s kvalitními fotografiemi pouze za 40 Kč
Objednat časopis
Tisk
Jak staví... OK PYRUS

Jak staví... OK PYRUS

DAS | Čtvrtek, 25. květen 2017 |

Přidat na Seznam.cz

Svoji činnost jsme zahájili opravami a sanací převážně historických střech, což děláme dodnes. V roce 1997 jsme do svého portfolia zařadili projekci a výrobu srubů z masivní kulatiny a od roku 2011 projektujeme a stavíme i roubené stavby.

Můžete stručně zmínit historii a náplň činnosti firmy?

Jsme rodinnou firmou a s našimi klíčovými spolupracovníky působíme na českém trhu již od roku 1992. Svoji činnost jsme zahájili opravami a sanací převážně historických střech, což děláme dodnes. V roce 1997 jsme do svého portfolia zařadili projekci a výrobu srubů z masivní kulatiny a od roku 2011 projektujeme a stavíme i roubené stavby. Během našeho působení jsme postavili stovky srubů a desítky roubenek po celé České republice. Ročně realizujeme okolo deseti rodinných domů, takže se každé zakázce můžeme plně věnovat. Víme, že vytvoření domova je jedním z nevýznamnějších kroků v životě a právě proto je pro nás spokojenost klienta na prvním místě.

Jaké typy masivních dřevostaveb stavíte a z jakého dřeva?

Sruby vyrábíme ručně z masivního mokrého smrku o průměru minimálně 30 centimetrů, který je vytěžen v zimě ve vysoké nadmořské výšce. Roubenky stavíme z vysušeného masivního lepeného profilu, opracovaného na CNC stroji s milimetrovou přesností. Výstavba trvá u menších a středně velkých domů tři až čtyři týdny. Díky tomu, že se jedná o vysušený materiál (na 16procentní vlhkost), nedochází k téměř žádným rozměrovým a tvarovým změnám a není tudíž nutná technologická přestávka, klient se proto může rychle nastěhovat (více informací o této technologii na www.okpyrus.cz). Tyto profily nám podle našich návrhů a know-how dodává rakouská firma Hasslacher . Jsme schopni vyprojektovat a postavit i nízkoenergetické roubenky s vloženou tepelnou izolací. Máme vlastní tým projektantů a rozpočtáře, kteří bezprostředně komunikují se stavbyvedoucím a ředitelem. Mezi naše činnosti se řadí i oprava srubů a roubenek.

 DSC0603 DSC2295 DSC2434

Jaké služby klientům nabízíte?

Mezi naše služby patří vypracování projektu, které zahrnuje architektonickou studii a dokumentaci pro stavební povolení. Ke každé zakázce přistupujeme individuálně. Vycházíme z přání a požadavků klienta, povahy pozemku a místních omezení. Při vypracování studie využíváme vizualizace a 3D model, ten nám umožňuje velice podrobně ukázat klientům jejich budoucí domov a sladit poslední detaily, které by z 2D výkresů nebyly zřejmé. Zákazníkům také pomáháme při jednání s úřady, která bývají někdy problematická. Co se týká následné realizace, jsme schopni dodat dům na klíč, hrubou uzavřenou stavbu nebo i jednotlivé očíslované profily se stavební dokumentací. Našim klientům doporučujeme navštívit některou realizovanou stavbu a popřípadě pohovořit s majitelem. Jako jediná firma v České republice nabízíme vypracování soudního znaleckého posudku.

Ing. Otakar Koudelka, CSc.
ředitel společnosti OK PYRUS


Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop