Titulní strana

Tisk

Dřevostavba v CHKO Český les

Ondřej Zaorálek | Pátek, 29. duben 2011 |

Přidat na Seznam.cz RD_KASPER_foto2Nenápadný rozsáhlý objekt s překrásným výhledem se nachází v chráněné krajinné oblasti Český les.

Dům je citlivě umístěn v mírně svažitém terénu nedaleko rybníka a přirozeně navazuje na okolní zvlněnou krajinu. Konstrukční návrh objektu jednoduše kombinuje přírodní materiály (modřínové dřevo, kámen, sklo, hlínu) a společně s racionálním využitím přírodní, zejména solární energie, reprezentované systémem slunolamů, podtrhuje základní konstrukční filozofii autorů návrhu prof. Ing. arch. Martina Rajniše a MgA. Davida Kubíka.

RD_KASPER_foto1Digitální 3D zpracování

Tuto architektonicky zajímavou dřevostavbu, kterou navrhla významná architektonická kancelář e-MRAK s.r.o. profesora Martina Rajniše, v současné době realizuje společnost KASPER CZ s.r.o. Na vnitřních příčkách objektu byly použity sádrovláknité desky FERMACELL.

Realizační dokumentace nosné konstrukce objektu byla zpracována ve firmě KASPER CZ s.r.o. ve spolupráci s e-MRAK s.r.o. pomocí specializovaného software pro dřevostavby SEMA. Kompletní digitální 3D zpracování celého objektu umožnilo doladit veškeré konstrukční detaily a následně rychle a přesně zajistit veškeré opracování dřevěných prvků na CNC strojích.

RD_KASPER_foto4 RD_KASPER_foto3

(Komerční prezentace)


Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

Partneři projektu

gotop