Kvalitní rozvody vody pro váš moderní dům

Kvalitní rozvody vody pro váš moderní dům

Komerční sdělení | Čtvrtek, 25. duben 2024 |

Přidat na Seznam.cz

Při stavbě rodinného domu investujeme nemalé peníze do všech možných materiálů, technologií i designu, tak aby dům splňoval všechny požadavky komfortního bydlení. Nemělo by se přitom zapomínat na kvalitní rozvody vody, protože hygienicky čistá voda je důležitá potravina. Její doprava od zdroje až do sklenice na stole by neměla být proto podceňována. Zdraví máme přece jen jedno.

Voda nesmí stát


Kvalitní distribuce vody v domě se řídí několika zásadami, které jsou pro perfektně čistou vodu důležité. První zásadou je její neustálý pohyb v potrubí v okamžiku, kdy se otevře kterákoliv armatura v domě. Proto REHAU, jako dodavatel systémů RAUTITAN, navrhuje rozvody s tzv. kruhovým vedením instalace.

V případě jakéhokoliv odběru se voda v celém systému uvede do pohybu a propláchne celý rozvod. To je důležité proto, aby se netvořily zárodky škodlivých mikroorganismů. S tím souvisí i nezbytná izolace potrubí, která zabezpečí, aby se studená voda neohřívala a teplá neochlazovala. Minimálně se tak šetří náklady na ohřev a spotřebu vody, nemluvě o hygieně vody v potrubí.

DrevoaStavby.cz Potrubní systém RAUTITAN REHAU

Zdroj: REHAU

Jaký volit materiál potrubí?


Volba materiálu záleží spíše na rozhodnutí investora. Možností je celá řada, ale opět platí pravidlo, že vyšší počáteční investice se bohatě vrátí minimálně tím, že rozvody vody zajistí dlouholetý a bezproblémový provoz. Co do bezpečnosti a trvanlivosti potrubí i spojů nabízí skutečnou jistotu potrubní systém RAUTITAN, který je vyráběn ze high-tech materiálu PE-Xa, jenž vyniká pevností, životností a odolností proti otěru. Díky tomu zabezpečí hladký průtok vody, což je opět důležité, protože nedochází k tvorbě usazenin.

Konečně je v neposlední řadě důležitá technologie spojování potrubí. RAUTITAN zásadně využívá bezpečnou technologii násuvných objímek, které jsou vyrobeny z plastu nebo mosazi s nulovým obsahem olova. Trubka se prostřednictvím expandéru roztáhne a objímka k trubce hladce a těsně přilne. Spoj nepotřebuje těsnění a přesto bezpečně drží. Výhodou je také skutečnost, že u tohoto typu spoje nedochází ke zmenšení vnitřního průměru trubky. Proto se netvoří příležitosti, kde by mohlo docházet k tvorbě usazenin vodního kamene nebo i choroboplodných zárodků.

DrevoaStavby.cz Potrubní systém RAUTITAN REHAU

Zdroj: REHAU

Jen dobrý projekt nestačí


Aby měl budoucí dům k dispozici neustále 100 % čistou vodu, aby nedocházelo k poruchám či dokonce k vodovodním haváriím, které jsou extrémně nákladné na opravu, je důležité pojmout rozvody vody komplexně a pohlídat si nejen kvalitu projektu samotného, ale zvolit kvalitní potrubí a odpovídající montáž certifikovanou firmou. Nabízí se i něco navíc.

Další jistotu z pohledu eliminace havárie či spotřeby vody dodá systému chytrý detektor úniků vody z potrubí – REHAU RE.GUARD, který pracuje na bázi ultrazvukové technologie a umí rozpoznat jakýkoliv nepatřičný únik v celém rozvodu. Kromě toho je ovladatelný na dálku. Posléze zajistí odvod vody nejlépe doporučený systém RAUPIANO, který je opět díky svému materiálu nejenže bezpečný, ale hlavně zajistí bezhlučný provoz. Portfolio REHAU má k dispozici všechny běžné rozměry potrubí i bohaté příslušenství a hlavně zkušené know-how k tomu.

DrevoaStavby.cz Potrubní systém RAUTITAN REHAU

Zdroj: REHAU

Více informací na REHAU→

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Technická zařízení”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop