Tisk
Minimalistický dům pro práci a bydlení

Minimalistický dům pro práci a bydlení

a.janousek | Pátek, 06. listopad 2015 |

Přidat na Seznam.cz

Moderní japonské domy zaujmou hlavně minimalistickým řešením, které však působí promyšleně, příjemně a možná i trochu rafinovaně. Vzhledem k hustotě osídlení a často velkým cenám stavebních pozemků se japonští architekti musí často vypořádat hlavně s nedostatkem prostoru. V ne zrovna příznivých podmínkách se ale většinou zrodí velmi zajímavá realizace.

 

Pár v Tokyu si přál dům, ve kterém bude moci pracovat a zároveň také bydlet. Architekti ze studia Suzuki Architects navrhli minimalistickou dřevostavbu, jejíž přízemí tvoří kadeřnické studio obytné místnost majitelky domu a v patře pak pracovna/ložnice a kuchyň s jídelnou. Oba hlavní prostory rozděluje posuvný panel, oba prostory jsou tak volně prostupné a dávají tušit, že oba majitelé velmi propojují svůj pracovní a osobní život.

Wooden-Box-House Hisako-Yamamura-Suzuki-Architects - perexWooden-Box-House Hisako-Yamamura-Suzuki-Architects_06

 

Konstrukčně jde o rámovou dřevostavbu s fasádou z vertikálních dřevěných desek. „Jednoduchá a otevřená architektura reflektuje životní styl obou majitelů. Jako určitý propojovací prvek a místo k setkávání v domě slouží kuchyň,“ komentují stavbu architekti Kosuke Suzuki a Hisako Yamamura.

Wooden-Box-House Hisako-Yamamura-Suzuki-Architects_05Wooden-Box-House Hisako-Yamamura-Suzuki-Architects_dezeen_01

 Foto: Kenta Hasegawa


Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop