Tisk
Sladit dekor dřevěných obložek schodů a podlah není problém

Sladit dekor dřevěných obložek schodů a podlah není problém

Petr Houška | Úterý, 24. červenec 2012 |

Přidat na Seznam.cz

Při zařizování novostaveb i u rekonstrukcí se řeší celá řada otázek, týkajících se volby správné podlahové krytiny. Rozhodování však nekončí u podlahy jako takové, myslet je třeba i na vhodné řešení pro schodiště.

Schodové hrany by měly být samozřejmým doplňkem každé krytiny

KPP Schodové hrany Kährs Realizace 01Švédský výrobce vícevrstvých dřevěných krytin Kährs nabízí schodové hrany k většině dekorů a dřevin ze své nabídky. Proto, upřednostňujeme-li ve svém interiéru dřevo, není problém sladit dekor podlahy s obložením schodů. Firma Kährs vyrábí schodové hrany ve třech variantách Modern, Classic 40 a Classic 60, které se liší designem i konstrukčním řešením. Díky variabilitě šířek u všech tří typů schodových hran lze obložit schody různých parametrů. Vyjma specifických kolekcí (především se jedná o extra rustikální dekory s popraskaným povrchem či lamely s tloušťkou méně než 10 a více než 20 mm) můžeme vybírat ze všech dřevin, a to s olejovaným, lakovaným, mořený či kartáčovaným povrchem.

U všech tří typů schodových hran Kährs – Modern, Classic 40 a Classic 60 – se jedná o výrobu na zakázku s dobou dodání do jednoho měsíce. Výhradním dovozcem podlahových krytin Kährs pro český trh je firma Kratochvíl parket profi, s.r.o. se dvěma showroomy v Praze a Moravanech u Brna, kde si nabízené dekory i řešení schodových hran můžete prohlédnout osobně.

Promyšlené spojení Woodloc

KPP Schodové hrany Kährs 02KPP Schodové hrany Kährs 01Pokládka schodových hran vychází ze systému spojů, kterým jsou lamely vybraného dekoru vybaveny. Může jím být perodrážka anebo zámkové spoje Woodloc a Woodloc 5S. Při pokládce se postupuje standardně jako u pokládky podlahové krytiny v prostoru. Bez ohledu na systém integrovaného spoje se však jednotlivé části k podkladu lepí napevno, respektive je lepší je k podkladu přilepit. Přilepením schodové hrany k podkladu se totiž krytina nejen stabilizuje, ale navíc se eliminuje na minimum požadavek dilatace ve vztahu k velikosti schodu. Nestandardní rozměry schodišť nejsou překážkou, systém si poradí se schody různých délek, výšek i šířek. Přičemž délka schodové hrany se vždy odvíjí od délky lamely vybraného dekoru. Výrobce i prodejce doporučuje svěřit proces pokládky do rukou specializovaných firem, které jsou vybaveny proškoleným personálem, potřebným příslušenstvím i „know how".

Kromě originálních schodů můžeme zvolit i variantu nášlapných schodových lišt Kährs, které pokrývají, jak z názvu napovídá, pouze nášlapnou část jednotlivých schodů a podtrhují tak krásu přirozeného dřeva v kombinaci s vybraným nátěrem nejčastěji betonových schodů.

Woodloc
Vaše komentáře (2)

Nejnovější články v kategorii “Schodiště”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop