Tisk
Novinky z oboru dřevostaveb

Novinky z oboru dřevostaveb

Jindřiška Kleknerová | Pátek, 19. květen 2017 |

Přidat na Seznam.cz

I tento týden jsme sledovali všechny dostupné zdroje a zaznamenali, kde se co o dřevostavbách šustlo. Prohlédněte si fotografie nejhezčích srubů, čtěte o nízkoenergetických dřevostavbách anebo využijte možnosti zvýhodněného předplatného časopisu DŘEVO&stavby, které právě vychází...

Dřevostavba pro ekologickou výchovu
Zahrada u správy národního parku v Krásné Lípě se promění v jednu velkou učebnu. Již před letošními prázdninami zde vyroste učebna pro ekologickou výchovu, která v těchto dnech v zahradě parku vyrůstá. Ta bude umístěna v dřevostavbě, která bude částečně energeticky soběstačná.
...celý článek


Dřevostavby v podobě bungalovu šetří vaši peněženku
Tradiční patrový dům je ´pasé´. Pořiďte si dřevostavbu typu bungalov. Cena bungalovu je často levnější. Navíc v tomto typu dřevostavby budete šetřit i vaše nohy.
...celý článek


Čím se vyznačuje nízkoenergetický dům a difuzně otevřená konstrukce dřevostaveb
Kvůli rostoucím cenám energie jsou nároky na vytápění budov a izolační vlastnosti konstrukcí stále přísnější. U moderní dřevostavby je vhodná pouze difuzně otevřená třívrstvá konstrukce, kdy je parotěsná rovina na vnitřní straně, obvykle tvořená OSB (dřevoštěpkovou) deskou.
...celý článek


Muzeum Roubenka připomíná stavbu koněspřežky
V jihočeském Římově se to pamětihodnostmi jen hemží, ačkoliv je v obci trvale hlášeno jen přibližně 600 stálých obyvatel. Mají přehradu, slavnou křížovou cestu, poutní loretánský komplex s kostelem a také Roubenku s velkým R. Tedy Muzeum Roubenka.
...celý článek


Dřevostavby vs. zděné domy. Kde se bydlí levněji a lépe?
Orientovat se na stavebním trhu je pro obyčejného člověka celkem těžké. Vybírat většinou můžete dům z cihel nebo ze dřeva. Co je ale lepší, v čem se lépe bydlí? Co je levnější a jak nejlépe ušetřit? A existují i další varianty?
...celý článek


Sruby na prodej. Jaké zajímavé dřevostavby jsou v Česku k mání
V České republice se prodává velké množství srubů. Všechny jsou obklopené přírodou, nedávno postavené a vonící novotou. Na některých bude třeba ale ještě zapracovat. Podívejte se na osm nejzajímavějších.
...celý článek s fotogalerií


Vyšlo nové číslo časopisu DŘEVO&stavby 3/217 - online ochutnávka vám ho představí nejlépe. Pokud si časopis chcete hned koupit, pak se nedivíme. Uvažujete-li dokonce o předplatném, pak není nic snazšího, než kontaktovat příjemnou kolegyni Veroniku na e-mailu Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .

Za redakci vám všem přeji krásný, konečně teplý víkend... Ať vám vše pěkně kvete.

Jindřiška Kleknerová

 

Těžce zařaditelná publicistka s lehce technickými předpoklady. Zajímám se o texty začínající básněmi a končící optimalizovanými články s příslušným počtem klíčových slov… S pokorou bydlím v nové dřevostavbě a spravuji tento web. Obojí mi dělá radost.

Nejnovější články autora

Vaše komentáře (0)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

  • Banner

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop