Tisk
V dřevostavbách panuje v létě příjemné klima

V dřevostavbách panuje v létě příjemné klima

DAS | Čtvrtek, 22. červen 2017 |

Přidat na Seznam.cz

Mezi časté obavy zájemců o dřevostavbu patří teploty interiéru, kterých je možné dosáhnout v zimě i v létě. Díky malé akumulační schopnosti dřeva, tedy i dřevostaveb, se dům na rozdíl od jiných typů konstrukcí rychle vyhřeje, ale zároveň velmi rychle vychladne. To šetří majitelům finanční prostředky na vytápění v zimních měsících a zpříjemňuje jim život v horkém létě.

dřevostavba nadčasová zahrada a terasaCihlové nebo betonové konstrukce v horkých letních dnech akumulují teplo. Tohoto naakumulovaného tepla nejsou díky svým fyzikálním vlastnostem schopné se zbavit v chladnějších nocích. U dřevěných domů tento nepříjemný jev ale díky nízké akumulační schopnosti dřeva odpadá. Již po několika hodinách dochází k příjemnému zchlazení celé stavby, a tím i interiéru.

Pokud chtějí majitelé dřevostaveb před případným vyhříváním nemovitost ještě lépe zabezpečit, je potřeba instalovat předokenní stínicí techniku nebo skleněné plochy chránit před přímým sluncem stavebními úpravami jako je například přesah střechy či horního patra přes spodní. Největším problémem jsou zvláště velkorozměrové okenní plochy, kterou jsou orientované na jih, nebo jihozápad.

800Ani dřevostavba, která má ze všech stavebních materiálů nejlepší vlastnosti obvodových materiálů, nedokáže zcela odolat extrémně dlouhým teplotám, které neklesají na příjemné hodnoty ani v noci. V takovém případě je nutné zabezpečit dům klimatizací.

Více informací poskytnou zájemcům o dřevostavbu společností, které budou své stavby, jako každý rok, prezentovat na mezinárodním stavebním veletrhu FOR ARCH ve dnech 19. až 23. září 2017 v PVA EXPO PRAHA v Letňanech.

Vaše komentáře (3)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

  • Banner

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

  • Banner

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop