Konference Požární bezpečnost staveb opět na veletrhu For Arch

Konference Požární bezpečnost staveb opět na veletrhu For Arch

Redakce | Pondělí, 20. květen 2019 |

Přidat na Seznam.cz

Již počtvrté se bude v Pražském veletržním areálu v Letňanech diskutovat problematika požární bezpečnosti staveb. Konference, pořádaná portálem TZB-info, se bude konat 18. září a tradičně na ní zazní přednášky z úst nejpovolanějších specialistů v oboru. Věnovat se budou požární bezpečnosti památek i současné výstavby, přičemž větší pozornost bude letos věnována právě památkám.

Klíčové přednášky konference

Z klíčových přednášek lze již dnes jmenovat obnovu požárem zničené roubené chaty Libušín na Pustevnách a požární bezpečnost rekonstruované historické budovy Národního muzea v Praze.

Rekonstrukce roubené chaty Libušín

Chata Libušín je dílem slovenského architekta Dušana Jurkoviče a stojí na Pustevnách v obci Prostřední Bečva. V roce 2016 začala kompletní obnova památky po požáru, znovu otevřena bude v říjnu letošního roku. Autorem projektu je architektonický ateliér Masák & Partner. Na konferenci vystoupí Ing. arch. Jakub Masák.

rekonstrukce-roubene-chaty-libusin-na-pustevnach

Rekonstrukce budovy Národního muzea v Praze

Zrekonstruovaná novorenesanční budova Národního muzea v Praze architekta Josefa Schulze byla otevřena na 28. října 2018 v den 100. výročí vzniku Československa. Autorem generální rekonstrukce, která probíhala sedm let, je Ing. arch. Zdeněk Žilka. Přednášku o požárním zabezpečení památky připravuje Ing. Martin Pospíšil, Ph.D.

Další přednášky od expertů

Zazní i další přednášky od expertů z oborových organizací, Hasičského záchranného sboru ČR, Národního památkového ústavu, vysokých škol a dodavatelů požárně-technických řešení.

V minulých ročnících měli posluchači možnost vyslechnout výjimečné přednášky např. o tehdy nejvyšší dřevostavbě světa v norském Bergenu, požární bezpečnosti obnoveného Světového obchodního centra, o rekonstrukcích divadel od architekta Davida Vávry, o požární bezpečnosti větraných fasádních systémů a ETICS a další prezentace expertů z oboru požární bezpečnosti staveb.


Středa 18. září 2019 od 9:00 do 15:30 hod. - Veletrh FOR ARCH, PVA Letňany Praha


Informace o konferenci včetně možnosti přihlášení na konference.tzb-info.cz

DŘEVO&stavby PROFIspeciál 2019/2020

Pro účastníky konference bude k dispozici NOVÉ vydání speciálu PROFIspeciál 2019/2020 + suplement pro města a obce od našeho vydavatelsví.

drevoastavby-profispecial-2019-2020-supplement-pmo-2019-2020-800x469

V PROFIspeciálu najdete novinky z oboru, technicky zaměřené články, konstrukční detaily a řadu důležitých informací a prezentací firem, které vyrábějí produkty pro vaše praktické využití v oboru dřevostaveb. Dozvíte se, co vám mohou nabídnout a čím vám mohou pomoci při Vaší práci. Aktuální vydání a starší čísla PROFIspeciálu

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop