„Zdravý dům od základů“, je praktická příručka, se kterou si stavbu domu užijete

„Zdravý dům od základů“, je praktická příručka, se kterou si stavbu domu užijete

Redakce | Pátek, 05. březen 2021 |

Přidat na Seznam.cz

Pomůže v plánování a rozhodování začínajícím stavitelům, lidem, kteří si chtějí pořídit dům "na klíč", ale i těm, kteří se na cestě za vysněným bydlením zasekli a potřebují nový impuls, aby se pohnuli z místa. Zdravý dům od základů je praktická příručka, která vás provede celým procesem stavby nového domu od prvních úvah až po stěhování. Nejsou v ní technické rady (třeba jak umíchat beton), zato ale pomůže v plánování a rozhodování začínajícím stavitelům, lidem, kteří si chtějí pořídit dům "na klíč", ale i těm, kteří se na cestě za vysněným bydlením zasekli a potřebují nový impuls, aby se pohnuli z místa.

10 besed po celém Česku a 400 knížek zdarma

V říjnu minulého roku Centrum pasivního domu rozjelo sérii on-line besed, kde představuje stavitelům skrze tuhle unikátní knížku triky a tipy, jak zvládnout stavbu domu s úsměvem. Účastnící besed si mohou také napsat o tuhle jedinečnou knížku, která je jinak neprodejná!

V březnu a dubnu už budou jen dvě poslední šance, jak získat během 2 hodin know-how zdarma, bezpečně z domova a s humorem! Pak se za besedami zavřou virtuální dveře. Tak chyťte šanci za pačesy, je to šance, která se nebude opakovat.

Aktuální termíny besed a možnosti přihlášení→

Co objevíte na stránkách příručky?

  • Zboříte mýtus, že stavět dům je peklo. Dostanete totiž navigátora, díky kterému se peklu vyhnete obloukem.
  • Ukážeme vám průšvihy, ale i jejich řešení. Zjistíte, s čím se nejvíc trápí stavitelé, a osvojíte si fígle, jak nedopadnout stejně.
  • Bude vás to bavit. Žádné dlouhé eseje, ale přehledně uspořádané rady, které jdou k Jádru věci. A řada praktických úkolů, které vám pomůžou utříbit si myšlenky a držet stavbu pod kontrolou.
  • Vykročíte k úspěchu! Zeptali jsme se na sladké i hořké zkušenosti stovek stavitelů. Díky tomu vám dáme pouze ověřené tipy a techniky, které vás dovedou k šťastnému konci.

Stáhnout ZDARMA příručku→

Komu je příručka určená?

  • Těm, kteří plánují, anebo už staví nový dům. Ať už částečně svépomocí, nebo s pomocí firmy.
  • Zapáleným nadšencům. Těm, kteří staví, nebo se na to zrovna chystají, a rádi by procesem prošli co nejrychleji.
  • Věčným startovačům. Těm, kteří už roky mluví o tom, že budou stavět, ale stále ještě nekopli do země.
  • Unaveným přešlapovačům. Těm, kteří už stavěli, ale najednou zůstali v některé fázi zamrznutí a nedokážou se hnout z místa.

prirucka

Témata, kterým se knížka věnuje:


1. Rozhoduju se!

Nejrozsáhlejší téma celé příručky. Ujasníte si, jak má váš dům vypadat, naplánujete si celý proces stavby, zjistíte, z čeho stavbu financovat, jaké nástroje na hlídání cash flow můžete využívat a jak si správně vybrat architekta a projektanta.

2. Projektuju & papíruju!

Naučíte se, jak připravit zadání pro projektanta a dozvíte se, jak si na¬stavit optimální pravidla spolupráce. Připravíme vás na kolečko nezbytné administrativy a dáme pár dobrých tipů na jednání s úřady i se sousedy.

3. Stavím!

Dostanete užitečný návod, jak vybírat kvalitní dodavatele a jak hlídat postup prací. Zjistíte také, proč je užitečné mít na stavbě technický dozor, kdy sahat do hotového projektu a jak spravovat rozpočet, abyste se z toho nezbláznili.

4. Bydlím!

Poslední zastavení je věnované kolaudaci, řešení nedodělků a závad. Stejně tak získáte dobré tipy pro to, kdy a jak se stěhovat do nového domu a podle jakých principů byste měli uvažovat o interiéru a úpravách pozemků okolo domu.

  • Příručka vznikala 11 měsíců.
  • 238 stavitelů do ní vložilo své know-how.
  • 99 % těch, kteří si přečetli rukopis příručky, by jí doporučilo dalším.

prirucka-zdravy-dum-od-zakladu

Kdo za celým projektem stojí?

Nezávislí experti z Centra pasivního domu, kteří už více než 15 let pomáhají lidem, firmám i městům v jejich snaze budovat moderní a zdravé bydlení. V úzkém týmu, který na příručce pracoval, byli mimo odborníků ze stavebnictví také designéři, psycholožka, nebo poradci na finanční a dotační otázky.

Knížka reflektuje nejen bohaté zkušenosti lidí z Centra pasivního domu, ale také podněty a tipy 238 stavitelů, kteří se zapojili do rozsáhlého výzkumu, který předcházel tvorbě samotné knížky. Cílem výzkumu bylo zjistit, proč se lidem daří, anebo nedaří začít stavět a úspěšně také dostavět energeticky úsporný dům a co by jim v tom případně pomohlo.

Web i příručka vznikly díky projektu „Environmentální hrdinové všedního dne" a byly spolufinancovány Státním fondem životního prostředí ČR na základě rozhodnutí ministra životního prostředí.

CPD-logo-2020sfzp-lofoministerstvo-životního-prostředí

 

rocenka-pasivni-domy-2021

Hledáte inspiraci a chcete bydlet ve zdravém domě? Objednejte si novou ročenku PASIVNÍ domy 2021!

V souvislosti s přiručkou " Zdravý dům od základů" je vhodnou inspirací pro výběr zdravého domu naše nová ročenka PASIVNÍ domy 2021, která vás blíže seznámí s bydlením v pasivním domě ať už zděném nebo dřevěném. Ročenku si už nyní můžete objednat za pouhých 95 Kč.

KOUPIT ročenku PASIVNÍ domy 2021 →

 

Vaše komentáře (0)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop