Nejlepším ekologickým projektem roku v soutěži E.ON Energy Globe 2021 se stal Domov Podhradí

Nejlepším ekologickým projektem roku v soutěži E.ON Energy Globe 2021 se stal Domov Podhradí

Komerční sdělení | Pondělí, 27. září 2021 |

Přidat na Seznam.cz

Nejlepším ekologickým projektem České republiky a absolutním vítězem třináctého ročníku prestižní ekologické soutěže E.ON Energy Globe (Ekologický Oskar) se stal Domov Podhradí – projekt realizovaný v rámci stavebního konceptu DOMY ATREA. Zvítězil tak nejen ve své kategorii Země, ale také ze všech finálových projektů nejvíce zaujal veřejnost.

Vítěz E.ON Energy Globe 2021


V letošním roce bylo do soutěže nominováno na 300 projektů nejrůznějšího zaměření. Odborná porota pak vybrala deset finalistů v pěti kategoriích. O vítězích jednotlivých kategorií hlasovala během léta veřejnost v online hlasování.

„Tím, že jsme vyhráli, můžeme být inspirací pro ostatní. Domov Podhradí je malinký lokální projekt a překvapilo mě, že dokážeme zaujmout a vyhrát i nad tak velkými, které se soutěže účastnily. Je to ukázka toho, že každý střípek je důležitý a dohromady dávají celou udržitelnou mozaiku pro naši planetu," uvedla Dana Motlová, spolumajitelka a provozovatelka Domova Podhradí. Patronkou projektu v soutěži byla česká herečka, členka souboru Dejvického divadla, Veronika Khek Kubařová.

domov-podhradi-vitez-e.on-globe-predani-ceny

obr.: Spolumajitelka a provozovatelka Domova Podhradí Dana Motlová přebírá hlavní cenu od generální ředitelky společnosti E.ON ČR Claudie Viohl.

Domov pro seniory a osoby se sníženou pohyblivostí v Týnci nad Labem je příkladem dobře řešeného projektu, který v sobě spojuje moderní stavební technologie a ekologický přístup.

Pasivní Domov Podhradí nabízí energeticky úsporné stavební řešení


Pasivní dřevostavba bytového domu v Týnci nad Labem, zasazená do vznikající permakulturní zahrady, slouží pro komunitní bydlení seniorů a osob se sníženou pohyblivostí a spojuje v sobě progresivní stavební technologie a ekologický přístup. Dokazuje, že i sociální projekty tohoto typu mohou být kvalitně navržené, poskytovat přívětivé prostředí pro své obyvatele a mít pozitivní vliv na okolí.

Energeticky úsporné stavební řešení doplňuje systém technických zařízení, který zajišťuje komfortní a zdravé bydlení pro klienty, a nízké provozní náklady pro provozovatele. Větrání obytných prostor zajišťují větrací jednotky s rekuperací tepla ATREA DUPLEX řady EC. Jako zdroje energie pro vytápění a přípravu TUV jsou využita dvě tepelná čerpadla vzduch – voda ATREA TCV EKO.

domov-podhradi-vitez-e.on-globe-cela-stavba

obr.: Domov Podhradí v celé své kráse.

O soutěži E.ON Energy Globe


Soutěž E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energie. Pomáhá zviditelnit projekty, které si zaslouží pozornost za svůj inovativní přístup k úsporám energií a ochraně životního prostředí. Ty pak mohou sloužit jako inspirace pro ostatní. Projekty mezi sebou soutěží v pěti nových kategoriích Oheň, Voda, Vzduch, Země a Iniciativa.

Záznam z finálového udílení cen E.ON Energy Globe 2021→

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop