Kvalitní stavební vrut – jednoznačná volba při stavbě dřevostavby

Kvalitní stavební vrut – jednoznačná volba při stavbě dřevostavby

Komerční sdělení | Středa, 16. prosinec 2020 |

Přidat na Seznam.cz

Stavba moderního domu klade vysoké nároky na všechny použité materiály, především na jejich mechanické vlastnosti. Pro spoje, kde se dříve používaly hřebíky, metrické šrouby nebo technicky zastaralé vruty se šestihrannou hlavou DIN 571, tam se dnes používají stavební vruty. Každému řemeslníkovi jde především o rychlost, kvalitu spoje, čistotu práce a v neposlední řadě i o snížení nákladů.


Není vrut jako vrut

Hlavní rozdíl mezi standardním vrutem a stavebním vrutem (někdy bývá označován jako konstrukční) je v detailech, které jsou pro práci na stavbě zásadní. Svým speciálním zpracováním ve výrobě a vlastní geometrií předčí běžný spojovací materiál. Kvalitní stavební vrut disponuje ostrou špičkou, pomocí které se bez předvrtání a bez sebemenší námahy extrémně rychle zavrtává do materiálu.

Zdvojený Hi-Lo závit s drobnými zářezy zamezuje rozštípnutí dřeva hlavně na jeho konci, zároveň napomáhá rychlejšímu odvádění materiálu ze špičky. Rozpoznatelným znakem každého stavebního vrutu je i středová zvlněná frézka, která zvětšuje otvor v materiálu a tím snižuje odpor při závrtu. Tyto důležité detaily zaručují pevný a stabilní spoj, bezkonkurenční rychlost závrtu, a tedy významné šetření výrobního času.

Čistý vizuálně profesionální spoj je zaručen díky kapsám pod hlavou vrutu, které schovají části třísek vzniklých při závrtu. Kapsy také zabraňují protočení vrutu v materiálu. Jednoznačnou charakteristikou stavebního vrutu je hvězdicová Torx drážka na hlavičce, která optimálně přenáší sílu při zavrtávání. Nejběžnější hlavou stavebních vrutů bývá zápustná a talířová. Především do vazníků jsou pak vhodné konstrukční vruty s duální nebo s cylindrickou hlavou, se závitem po celé délce.

stavebni-vruty-Wintech


Výroba stavebních vrutů zaručuje jejich špičkovou kvalitu

Pomocí stavebních vrutů vytvoříte pevný a trvanlivý spoj a díky špičkovým mechanickým vlastnostem výrazně snižuje spotřebu běžného spojovacího materiálu. Jsou určené především pro spoje dřevo – dřevo nebo dřevo - kov.

Stavební vruty se vyrábí z uhlíkové oceli a před vnějšími vlivy prostředí jsou ošetřeny povrchovou úpravou. Stavební vruty RAPID® od firmy Schmid Schrauben jsou opatřené výrazně větším povlakem galvanického zinkování oproti běžným vrutům. Vruty jsou pokoveny speciálními povlaky YellWin 500+, BlueWin 700+ a RedWin bez přítomnosti šestimocného chromu, a tím jsou šetrné k životnímu prostředí.

Podle výsledků dlouhodobého testování v solné komoře, tyto povrchy vynikají nadstandardními výsledky a v tomto ohledu patří mezi absolutní špičku. Stavební vruty Schmid Schrauben, vyrobené v Rakousku, disponují nejvyšší evropskou certifikací ETA. Díky tomu je tak snadné doložit původ a kvalitu výrobku.

Společnost WT WINTECH a.s. je od roku 2017 exkluzivní obchodní partner značky Schmid Schrauben pro Českou a Slovenskou republiku. Většina sortimentu je stabilně naskladněna a ihned dostupná. Samozřejmostí je zákaznická podpora a servis na centrále v Přerově.

Ucelenou nabídku stavebních vrutů pro dřevostavby naleznete na e-shopu Wintech→

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Konstrukce dřevostaveb”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop